Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

ΜΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ

Με τον Κωνσταντή Θάνο, οι αφηγήσεις του οποίου αποτέλεσαν το βασικό υλικό 
για τη δημιουργία του βιβλίου «Ελεύθεροι στα δεσμά των Αγράφων». (2008)

Είναι μεγάλη τιμή ως εμένα το κάλεσμα να μιλήσω σήμερα στο 22ο Σεμινάριο Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» ως προσκεκλημένος ομιλητής για ένα θέμα από αυτά που ασχολούμαι. Δέχθηκα με χαρά και ετοίμασα μια διάλεξη με τίτλο «Άνθρωποι και τόποι της Ορεινής Ελλάδας» και η οποία θα κινηθεί, τόσο στο λόγο όσο και στις εικόνες, στα γνωστά μονοπάτια που οδηγούν στον κόσμο των Αγράφων.

Έτσι άνοιξα πάλι αυτές τις ημέρες τα αρχεία από την έκδοση του τελευταίου μου βιβλίου «Ελεύθεροι στα δεσμά των Αγράφων» και επέλεξα να παρουσιάσω από αυτό το υλικό μια σειρά φωτογραφιών με πρόσωπα που γνώρισα και μίλησα μαζί τους.  Χάρη αυτής της προσπάθειας πήρα και την απόφαση να το ξαναστείλω στο τυπογραφείο γιατί είχε εξαντληθεί και αισθανόμουν άσχημα όταν αρκετοί άνθρωποι το ψάχνουν και δεν το βρίσκουν. Με την ευκαιρία δε, είχα και την έμπνευση να το ντύσω με ένα πιο βαρύ εξώφυλλο κι έτσι θα το χαρούμε σε λίγες μέρες που θα το έχουμε στα χέρια μας.  




Η διάλεξη θα γίνει σήμερα το απόγευμα στις 18.00 – 18.40 στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός και όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να την παρακολουθήσει ενώ το βιβλίο θα είναι έτοιμο προς τα τέλη της εβδομάδας και θα ακολουθήσει ανακοίνωση για το που θα μπορούν να το βρουν οι ενδιαφερόμενοι.  

ΑΘΗΝΑ, 13022017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου