Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

ΟΙ ΕΥΡΥΤΑΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ 1912 - 13

Από αριστερά: Αθανάσιος Νικολοδήμος, Κλεομένης Κουτσούκης, Καίτη Αρώνη – Τσίχλη, 
Γιάννης Σακκάς, Κώστας Παπαδόπουλος.
Γέμισε χθες η αίθουσα της Παλαιάς Βουλής των Ελλήνων από Ευρυτάνες και φίλους της Ευρυτανίας και της Ρούμελης γενικότερα για την παρουσίαση από την «Πανευρυτανική Ένωση» και το «Ευρωπαϊκό Κέντρο Ευρυτανικών Σπουδών και Ερευνών» του τόμου των από τα πρακτικά του Συνεδρίου «Η συμμετοχή των Ευρυτάνων στους Βαλκανικούς Πολέμους 1912 – 13 » που έγινε το καλοκαίρι του 2013 στον Προυσό, τον Τόρνο και την Καστανιά Ευρυτανίας.




Ο Πρόεδρος της «Πανευρυτανικής Ένωσης» Αθανάσιος Σταμάτης με τον Κλεομένη Κουτσούκη, πρόεδρο του το «Ευρωπαϊκού Κέντρου Ευρυτανικών Σπουδών και Ερευνών».

Ο Αθανάσιος Νικολοδήμος, Αντιστράτηγος ε.ά.
Ο ηθοποιός Κ. Κωνσταντίνου διαβάζει ποιήματα για τους Βαλκανικούς Πολέμους.
Καίτη Αρώνη – Τσίχλη, Ομότ. Καθηγήτρια Νεότερης Ιστορίας Παντείου Πανεπιστημίου
Ο Γιάννης Σακκάς, Καθηγητής της Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας της Μεσογείου
 
Ο Επιμελητής της έκδοσης Κώστας Αντ. Παπαδόπουλος.

Για το βιβλίο μίλησαν: οι Αθανάσιος Νικολοδήμος, Αντιστράτηγος ε.ά. από το Γαρδίκι Ομιλαίων Φθιώτιδας, Καίτη Αρώνη – Τσίχλη, Ομότ. Καθηγήτρια Νεότερης Ιστορίας Παντείου Πανεπιστημίου, Γιάννης Σακκάς, Καθηγητής της Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας της Μεσογείου και την αποφώνηση έκανε ο Επιμελητής της έκδοσης Κώστας Αντ. Παπαδόπουλος. Την εκδήλωση συντόνισε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ευρυτανικών Σπουδών και Ερευνών Κλεομένης Κουτσούκης ενώ ποιήματα που γράφτηκαν γι’ αυτούς τους πολέμους απήγγειλε ο ηθοποιός Κ. Κωνσταντίνου.

Η απονομή της τιμητικής πλακέτας προς την ευεργέτη της «Πανευρυτανικής Ένωσης» Ελένη Πουρνάρα από τον Πρόεδρο Αθανάσιο Σταμάτη και τον Γενικό Γραμματέα Κώστα Παπαδόπουλο.

Ευρυτάνες με τους ευεργέτες της «Πανευρυτανικής Ένωσης» Ελένη και Νίκο Πουρνάρα.
Στο πέρας της εκδήλωσης τιμήθηκαν από πλευράς της «Πανευρυτανικής Ένωσης» οι ευεργέτες της κατά την τελευταία διετία Ελένη και Νίκος Πουρνάρας οι οποίο ήταν παρόντες καθώς και η οικογένεια Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου των οποίων η βοήθεια υπήρξε αποτελεσματική για τη λειτουργία της δραστήριας ένωσης και φυσικά για την έκδοση των πολύτιμων βιβλίων τους και του περιοδικού «Ευρυτανικά Χρονικά».



Η «Πανευρυτανική Ένωση», από την ίδρυσή της (1955) έθεσε ως στόχο την ανάδειξη της τοπικής ιστορίας της Ευρυτανίας. Προς τούτο πραγματοποίησε σειρά συνεδρίων και ημερίδων και έχει εκδώσει δεκάδες τόμων, κυρίως, κατά την τελευταία δεκαετία. Για όποιον ενδιαφέρεται για το έργο της και τις εκδόσεις της μπορεί να απευθυνθεί στα γραφεία της Κλεισθένους 17, 10552 Αθήνα και στα τηλέφωνα 2103240001 και 2106920004 καθώς και στο www.panevrytaniki.gr (E-mail: panevrytanikienosi@gmail.com).

ΑΘΗΝΑ, 13032017


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου