Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Η «ΑΙΓΥΠΤΟΣ» ΤΟΥ ΦΩΤΗ ΚΑΖΑΖΗ



Η φωτογραφία είναι για τον Φώτη Καζάζη τρόπος ζωής και μέσω αυτής προσπάθησε να περιγράψει και να σχολιάσει τον κόσμο που γνώρισε και φυσικά περπάτησε, με μια και περισσότερες μηχανές στα χέρια και αποτύπωσε με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο σκηνές από το βίο των ανθρώπων, γεγονότα που ξετυλίγονταν μπροστά του αλλά και τα πράγματα, του μύθου και της ιστορίας με την αλήθεια και τα σημάδια που τα φορτώνει ο χρόνος. Την εμπειρία του αυτή ο Φώτης την μοίρασε στους μαθητές που παρακολούθησαν τα μαθήματα φωτογραφίας που έκανε κι έτσι σωστά τον αποκαλούν και δάσκαλό τους.



Γι’ αυτό και ήταν πολλοί από τους μαθητές του ανάμεσα στον κόσμο που ήρθε προχθές να απολαύσει την έκθεσή του «Ταξιδεύοντας ΑΙΓΥΠΤΟΣ τριάντα χρόνια πριν...» στην αίθουσα του Συλλόγου ΙΜΒΡΙΩΝ στην Ν. Σμύρνη που έγινε με αφορμή την κυκλοφορία του ομώνυμου βιβλίου του. Πρόκειται για ένα φωτογραφικό οδοιπορικό του στην Αίγυπτο το 1986 και παρουσιάζονται φωτογραφίες που έκανε σε τέσσερις πόλεις, το Κάιρο, το Λούξορ, το Ασσουάν και την Αλεξάνδρεια. Οι φωτογραφίες του λευκώματος συνοδεύονται από σύντομα σχόλια του φωτογράφου και δίνουν πληροφορίες για τις τοποθεσίες και το θέμα που παρουσιάζουν με χιούμορ ή επιτείνουν του νόημά τους.




Το βιβλίο αυτό, όπως λέει ο ίδιος προέκυψε από την αγάπη του για τα ταξίδια που όπως πιστεύει ομορφαίνουν τη ζωή μας και αυτό προσπαθεί να μεταδώσει, γιατί είναι κάτι που το έχουμε ανάγκη όλοι αυτή την εποχή. Με την ευκαιρία της παρουσίασης της «Αιγύπτου» ο Φώτης Καζάζης ανακοίνωσε πως σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλα λευκώματα από τα ταξίδια του σε όμορφες και μακρινές χώρες.




ΣΗΜ. Η έκθεση στην αίθουσα του Συλλόγου ΙΜΒΡΙΩΝ (Βενιζέλου 80, Νέα Σμύρνη) θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Μαρτίου και οι ώρες επίσκεψης είναι από τις 18.00 – 21.00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου