Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

«ΘΑΜΠΩΣΕ Ο ΝΟΥΣ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Ο Σωτήρης Δημητρίου διαβάζει σελίδες από το νέο του βιβλίο.
Τον Σωτήρη Δημητρίου γνώρισα το 1990, μέσα από τις σελίδες του ανεπανάληπτου βιβλίο «Ντιαλιθ’ ιμ, Χριστάκη» και από τότε μέχρι σήμερα, ομολογώ, πως δεν έχω αφήσει σελίδα του αδιάβαστη και πάντα περιμένω να ακούσω την ευχάριστη είδηση ότι κάποιο καινούργιο του βγαίνει στις προθήκες των βιβλιοπωλείων.

Η ηθοποιός Χριστίνα Παπατριανταφύλλου διαβάζει διηγήματα του Σωτήρη Δημητρίου
Γι’ αυτό και δεν έλειψα χθες στην παρουσίαση του νέου τόμου διηγημάτων του «Θάμπωσε ο νους» (Εκδόσεις Πατάκη) στο ωραίο βιβλιοπωλείο «Επί λέξει» (Ακαδημίας 32) όπου μπροστά σε ένα κοινό από φίλους και συμπατριώτες από την Ήπειρο ο Σωτήρης μίλησε για τα καινούργια διηγήματά του και εναλλάξ με την ηθοποιό Χριστίνα Παπατριανταφύλλου τους ακούσαμε να διαβάζουν κάποια απ’ αυτά.

 Φίλοι από την Ήπειρο με τον Σωτήρη Δημητρίου στη χθεσινή παρουσίαση
Πρόκειται, όπως σημειώνει ο ίδιος,  για μια σειρά διηγημάτων στα οποία υπάρχουν πολλά «ίσως» και «μάλλον». Χάνονται με τα χρόνια οι βεβαιότητες. Ίσως μόνο η ενθεότης προβάλλει δειλά. Τα διηγήματα δεν είναι αυθεντικά. Είναι από χίλιες μεριές διαμεσολαβημένα· και απ’ την «αυθεντικότητα». Αλλά τα ψέματα μπορεί κατά στιγμές και κατά όψεις να περιέχουν αλήθεια. Και αντιστρόφως. Είναι μάλλον αυθαίρετες κατασκευές απ’ τα υλικά της ρευστής και χαώδους ζωής. Ίσως χρησιμεύουν –κυρίως οι μορφοποιήσεις τους- ως παρηγορητικές λαβές. 

Γέμισε το βιβλιοπωλείο "Επί Λέξει" από φίλους και Ηπειρώτες.

Η ηθοποιός Χριστίνα Παπατριανταφύλλου διαβάζει σελίδες του Σωτήρη Δημητρίου
Η Νόρα Γαλανοπούλου με τον Σωτήρη Δημητρίου.



ΑΘΗΝΑ, 06042017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου