Κυριακή 14 Μαΐου 2017

ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΒΑΚΧΟΥ



Πέρασα για λίγο σήμερα το μεσημέρι από την Πλάκα, με σκοπό να επισκεφτώ κάποιες αυλές σπιτιών σε αυτή τη γειτονιά που θα ήταν ανοιχτές  με αφορμή την ωραία εκδήλωση Open Walk Athens που διοργάνωσαν οι atenistas κι έδωσαν την ευκαιρία στους Αθηναίους να γνωρίσουν κάποια από τα ομορφότερα σημεία της πόλης, «τον μέσα κόσμο» της παλιότερης συνοικίας που σε άλλες περιπτώσεις δεν είναι εύκολο να το κάνουν.

Δεν ακολούθησα το πρόγραμμα, πήγα σε κάνα δυο και μου άρεσε ο ενθουσιασμός των επισκεπτών και σημείωσα την έκπληξη που διαγράφονταν στα πρόσωπά τους για όσα έβλεπαν. Δεν είχα και το χρόνο εξάλλου να τους ακολουθήσω αλλά καθώς έφευγα πρόλαβα και έβγαλα λίγες φωτογραφίες που φανερώνουν την απλή ομορφιά της Πλάκας και κυρίως τον κλασσικό χαρακτήρα της και βεβαίως τη φροντίδα που δείχνουν για τα σπίτια τους ορισμένοι Αθηναίοι και με τον τρόπο τους τα κάνουν πραγματικά στολίδια της πόλης μας που κακοποιείται διαρκώς από τους βάνδαλους που φιλοεξενεί.


Ένα απ’ αυτά ήταν στην μικρή οδό Βάκχου, το οποίο δεν χρειάζεται να αφαιρέσει κανένα παράταιρο στοιχείο από δίπλα του να το καμαρώσει και μοιάζει να ζει σε πολύ προηγούμενες δεκαετίες, τότε που η αισθητική είχε άλλο ειδικό βάρος στη ζωή της πόλης και στη μικρή οδό Βάκχου το μέτρο επέβαλε η ατμόσφαιρα αυτής της πανάρχαιας γειτονιάς της Αθήνας. Επί πλέον, αυτό το πανέμορφο σπίτι φανερώνει εκτός από τη διαρκή φροντίδα που έχει από τους νοικοκυραίους του και το θάρρος τους, να το προβάλουν στη γειτονιά τους και σε ολόκληρη την γκρίζα πόλη μας.

Μπράβο τους και εύχομαι το παράδειγμά τους να ακολουθήσουν και άλλοι!

ΑΘΗΝΑ, 14052017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου