Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΘΕΙΤΕ ΣΤ’ ΑΓΡΑΦΑ!



Κυκλοφοριακές κατευθύνσεις για πεζοπόρους στα Άγραφα!  Οι φίλοι στον ΕΟΣ Καρδίτσας δουλεύουν αρκετά εδώ και χρόνια στην ανάδειξη και διάδοση του φυσικού κάλος των Αγράφων αλλά και όλης της Καρδίτσας, και ήρθε η στιγμή της ηθικής δικαίωσης: Την Κυριακή 28 Μαΐου εγκαινιάζουν το μονοπάτι Αγ. Νικόλαος Βλασίου - κορυφή Καζάρμα (Ζυγουρολίβαδο (1977μ.) - Εννέα Βρύσες - πέτρινο γεφύρι Καμάρας – Ανθοχώρι.




Σήμερα Τετάρτη έπεσαν οι τελευταίες πινελιές με εργασίες σε σημεία της διαδρομής. Για να φτάσει ένα μονοπάτι να διέρχεται με ασφάλεια από κόσμο απαιτούνται δεκάδες ως εκατοντάδες ώρες εθελοντικής εργασίας. Η αξιοποίηση της τεχνολογίας και της πληροφορίας από τους κατοίκους της κάθε περιοχής και η διάθεση των μελών και φίλων του συλλόγου μας γεμίζουν περισσή χαρά σε κάθε τους εκδήλωση και τα αποτελέσματα είναι ορατά σε όλο το Νομό. Χωριουδάκια καταλαμβάνονται τα Σαββατοκύριακα με φίλους τις πεζοπορίας από διάφορα μέρη της χώρας, αλλά και τη μακρινή Κρήτη και τη Κύπρο. Λουτρά Σμοκόβου, Καστανιά, Ραχούλα, Ανθοχώρι, Πετρίλια, Πευκόφυτο, Μουζάκι, Αμάραντος Νεράιδα, Καροπλέσι, Ανθηρό, Μολόχα, Μούχα, Νεοχώρι,Φυλακτή, Μοσχάτο, Ανάβρα, κ αλ, δέχθηκαν φιλικές επιθέσεις πεζοπόρων και έφυγαν με τις καλλίτερες αναμνήσεις.

Το μονοπάτι που θα περπατήσουν την Κυριακή στ’ ΄Άγραφα οι φίλοι από το ΕΟΣΚ είναι το πιο όμορφο, ίσως, μονοπάτι των Αγράφων. Αλπικό τοπίο, παλιό καλντερίμι, οξιές, έλατα, παλιά πέτρινα γφύρια, φαράγγι, καταρράκτες θα μας συντροφεύουν στην πορεία μας.
Θα ξεκινήσουν από το διάσελο του Αγίου Νικολάου σε δυο ομάδες, με τη μία να ανεβαίνει στην κορυφή Καζάρμα στα 1977 μέτρα, όπου υπάρχει και το παλιό πυροφυλάκιο, να κατεβαίνει στις Εννιά Βρύσες να συναντάει την άλλη ομάδα που έρχεται από το παλιό μονοπάτι, και σε αρκετά σημεία καλοδιατηρημένο καλντερίμι, να περνά από την ιστορική Καμάρα και μετά ακολουθώντας το πανέμορφο φαράγγι του Ανθοχωρίτη, να καταλήγει στον ανακαινισμένο παλιό νερόμυλο λίγο έξω από το Ανθοχώρι, όπου θα γίνει μια μικρή τελετή εγκαινίασης της σήμανσης του μονοπατιού. Είναι μια διαδρομή που καθάρισε και σηματοδότησε ο ΕΟΣΚ με την υλική συνδρομή του Δήμου Μουζακίου.



Η μετακίνηση θα γίνει με λεωφορείο και για δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 6972149929 και 6979833766

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΟΣΚ, 24052017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου