Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

ΤΑ ΚΕΡΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΛΗΜΕΡΙΖΟΥΝ



Είναι τα κεράσια που αρχίζουν αυτές τις ημέρες να κοκκινίζουν στα κλαδιά των δέντρων και φανερώνουν πως περνάμε από την άνοιξη στο καλοκαίρι ανοίγοντας με την εμφάνισή τους στην αγορά και το δρόμο για ωρίμανση και των άλλων υπέροχων φρούτων σε όλη την Ελλάδα.

Τούτο το ετήσιο θαύμα των πολύτιμων δέντρων έχει αρχίσει ήδη να φαίνεται στις κερασιές της περιοχής της Αγιάς, όπου ευδοκιμούν όλα τα φρούτα και αποτελεί την απασχόληση των περισσοτέρων αγροτών της περιοχής οι οποίοι ξεκίνησαν ήδη από προχθές να μαζεύουν τα πρώτα ώριμα κεράσια και θα συνεχίζουν για πολλές ημέρες καθώς η καλλιέργειά τους είναι εκτεταμένη και σε πολλά υψόμετρα πάνω στον Κίσαβο. Σε τούτο ακριβώς οφείλεται και η μεγάλη ποικιλία των γεύσεων των κερασιών τα οποία, σημειώνουμε ότι είναι και εξαιρετικής ποιότητας καθώς τα ευνοούν πολύ τα μοναδικά μικροκλίματα της περιοχής τα οποία επηρεάζονται από τον Κίσαβο αλλά και από τον αέρα του Αιγαίου.

Η καλλιέργεια της κερασιάς η οποία αποτελεί και προνομιακή απασχόληση στην περιοχή ξεκινάει από τον κάμπο της Αγιάς και ανεβαίνει σε αρκετό υψόμετρο στις πλαγιές του Κισάβου και εξαιτίας αυτού η ωρίμανση των κερασιών γίνεται σταδιακά, απαιτεί σχεδόν ένα μήνα προσοχής. Ένας μήνας που είναι πανηγύρι για τους ντόπιους καθώς αποτελεί και έναν ευχάριστο σταθμό στη διαρκή φροντίδα των δέντρων, της παρακολούθησης των ευαίσθητων κερασιών από την ανθοφορία μέχρι την ωρίμανση η οποία είναι γεμάτη με λαχτάρα για τον καιρό που όπως και νάχει, η συμπεριφορά του τα επηρεάζει και γεμίζει με αγωνία τους καλλιεργητές τους μέχρι τη στιγμή που θα γίνει η συγκομιδή.


Ήδη από χθες ξεκίνησε  η συγκομιδή και σε μια – δυο ημέρες θα φθάσουν στις αγορές και για ένα ολόκληρο μήνα και παραπάνω, όσοι αγαπούν αυτό το υπέροχο φρούτο θα το βρίσκουν στα μανάβικα και στις λαϊκές σε αφθονία και εξαιρετική ποιότητα! 

ΑΘΗΝΑ, 08052017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου