Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ!



Ένας  άγνωστος άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας, ο Άγιος Μνημόνιος, γιορτάζει σήμερα, σύμφωνα με το εορτολόγιο. Ο Μνημόνιος ήταν Επίσκοπος Αμαθούντος στην Κύπρο. Οι πληροφορίες για τη ζωή και την ιστορία του είναι ελάχιστες, όμως θεωρείται πως έζησε κάπου στον 4ο αιώνα, πιθανότατα στο πρώτο μισό του. Ότι ξέρουμε γι’ αυτόν το μαθαίνουμε από τη βιογραφία του Αγίου Τύχωνα τον οποίο βάφτισε και μαζί τους γιορτάζουν σήμερα στην Κύπρο.



Αυτός ο άγιος βγήκε από την αφάνεια εξαιτίας της σύμπτωσης να έχει γεννηθεί την ημέρα που τιμάται η μνήμη του το 1952 ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, με το όνομα του οποίου έχει συνδεθεί το Α’ Μνημόνιο και όπως είναι φυσικό, όλοι το θυμούνται αλλά δεν το γιορτάζει κανένας. Κι αν γινόταν αυτό, θα ήθελαν να γιορταστεί και το Β’ και το Γ’ και βεβαίως το Δ’ της κυβέρνησης της πρώτης φοράς Αριστεράς με τους συνοδοιπόρους της ΑΝΕΛ και πιθανόν και το E’ και πάει λέγοντας. 

Έτσι καλά έκαναν αυτοί που μας τα φόρτωσαν γιατί δεν θα προλαβαίναμε τις γιορτές και τα πανηγύρια και μη ξεχνάμε, είχαν έτοιμα και τα νταούλια και τους ζουρνάδες!

ΑΘΗΝΑ, 11062017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου