Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

ΕΝΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΟΡΓΟ


Ήταν σαν σήμερα πριν από έξι χρόνια και στο γλυκό απόγευμα του Οκτωβρίου του 2011 ούτε καν υποψιαζόμασταν πως θα ακολουθούσε ένας μακρύς χειμώνας ο οποίος με ένταση κρατάει ως τα σήμερα. Εκείνο το ωραίο απόγευμα,  στο βιβλιοπωλείο «Μπατσιούλας» φίλοι, συνάδελφοι και συγγενείς κατευοδώσαμε με πολύ αγάπη το βιβλίο μου «Κέντημα στην πέτρα ήταν η ζωή του» που ήταν αφιερωμένο στον Μιχάλη Ρούσο και τα έργα του που στολίζουν τον μοναδικό οικισμό του Ασφοντυλίτη στην Έξω Μεριά της Αμοργού.  

Για το όμορφο αυτό μικρό βιβλίο υπήρξε έντονο ενδιαφέρον από Αμοργιανούς για την ιστορία τους αλλά κυρίως για απ’ όσους ήθελαν να γνωρίσουν πιο πολύ την… μέσα Αμοργό και εξαντλήθηκε. Λίγα αντίτυπά του υπάρχουν και επειδή έχει γίνει κατά κάποιο τρόπο κλασικό για το μοναδικό αυτό νησί, οι «Μικρές Πατρίδες» αψηφώντας τον δύσκολους καιρούς που διανύουμε έβαλαν στο πρόγραμμα την επανέκδοσή του και σύντομα θα μπορούν όσοι δεν το έχουν αποκτήσει να το έχουν στα χέρια τους.  


Παράλληλα, από το αρχείο του Ακτήμονα ανασύρονται τα δημοσιεύματα μιας εικοσαετίας σχεδόν και με ιδιαίτερη φροντίδα μπαίνουν στη σειρά προκειμένου να αποτελέσουν μια άλλη έκδοση για τις ομορφιές, τη φύση, τη ζωή και τους ανθρώπους που γνώρισα εκεί στις πάμπολλες επισκέψεις μου και τις ωραίες στιγμές που μοιράστηκα μαζί τους.  

ΑΘΗΝΑ, 04102017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου