Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Ο ΘΥΜΙΟΣ ΚΑΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ

Από αριστερά: Θύμιος Κάκος, Μάρτα Σίλβια Ντιός Σανς, Κάρλος Καλίκα Φερέρ, Κώστας Ήσυχος,
Μου το είχε πει από καιρό ο καλός φίλος και συνάδελφος Θύμιος Κάκος ότι ετοίμαζε ένα ντοκυμαντέρ για τον Tσε Γκεβάρα και γι’ αυτό πήγε στην Αργεντινή και καθώς τον γνωρίζω καλά, δεν ρώτησα περισσότερα περίμενα απλά να μάθω πότε θα το δούμε. 



Έτσι φτάσαμε προχθές, 23 Οκτωβρίου στην κατάμεστη αίθουσα της ΕΣΗΕΑ να δούμε και να θαυμάσουμε την εξαιρετική δουλειά του με τίτλο «Σε βρήκα Τσε» που πραγματεύεται τη ζωή του Τσε Γκεβάρα. Παρών στην εκδήλωση – προβολή ήταν και ο άνθρωπος πάνω στον οποίο στηρίχτηκε τόσο το σενάριο όσο και το ίδιο το ντοκιμαντέρ, ο παιδικός φίλος και συνοδοιπόρος του Τσε στα πρώτα μεγάλα ταξίδια του Κάρλος Καλίκα Φερέρ, συγγραφέας του βιβλίου «Από τον Ερνέστο στον Τσε». Μαζ καθώς και Μάρτα Σίλβια Ντιός Σανς, φιλόλογος, ερευνήτρια του έργου του Τσε Γκεβάρα και ο Κώστας Ήσυχος, πρ. υπουργός. Σημειώνουμε πως χαιρετισμούς απηύθυναν οι Ζέλμις Μαρία Ντομίνγκες Κορτίνα, πρέσβης της Κούβας, Φανή Πετραλιά, γραμματέας του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ και Γιώργος Σαββίδης, πρ. πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ ενώ συγκινητική ήταν η προσέλευση των φίλων και συναδέλφων στη μεγάλη μέρα για τον Θύμιο Κάκο.




- Το ντοκυμαντέρ «Σε βρήκα Τσε» θα προβληθεί την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017, στις 18.00, στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής Παντείου Πανεπιστημίου - Αμφιθέατρο «Σάκη Καράγιωργα II», 2ος όροφος (Λ. Συγγρού 136) και την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017, στις 19.30, στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» (Εμμ. Μπενάκη 70, Αμφιάλη)

ΑΘΗΝΑ, 27102017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου