Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

H ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΦΡΑΓΚΙΣΤΑ

Το Νηπιαγωγείο Δυτικής Φραγκίστας στην παρέλαση.
Η Ανατολική Φραγκίστα είναι ένα χωριό, από τα πιο σημαντικά της Ευρυτανίας που αγαπώ και δεν χάνω ευκαιρία να το επισκέπτομαι και πάντα κάτι καλό, εννοώ σε γράψιμο και φωτογραφίες, βγαίνει όταν είμαι εκεί. Σε αυτό βεβαίως βοηθάει ο καλός φίλος Κώστας Κουτσιούμπας που πηγαίνουμε μαζί και βεβαίως η οικογένειά του που με φιλοξενεί.

Το Δημοτικό Σχολείο Δυτικής Φραγκίστας.
Έτσι λοιπόν βρεθήκαμε προχθές εκεί και ξημερώνοντας η 28η Οκτωβρίου πήγαμε να παρακολουθήσουμε και να χειροκροτήσουμε την παρέλαση των σχολείων της Δυτικής Φραγκίστας, το αδελφού χωριού με την Ανατολική που καταφέρνει και έχει περί τους 45 μαθητές σε όλα τα σχολεία: νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο και ΕΠΑΛ και όλα αυτά τα παιδιά παρέλασαν στον κεντρικό δρόμο γεμίζοντας με ενθουσιασμό τους κατοίκους.

Το Γυμνάσιο Δυτικής Φραγκίστας.
Φυσικά τα παιδιά δεν είναι όλα από τη Δυτική Φραγκίστα αλλά από ένα σωρό άλλα χωριά του πρώην Δήμου Φραγκίστας (Επισκοπή, Νεοχώρι, Παλαιοχώρι, Άγιος Γεώργιος) και βεβαίως σε τέτοιες περιπτώσεις οι έχοντες  κάποια ηλικία μοιραία θυμούνται τις όχι και πολύ μακρινές εποχές που κάθε χωριό είχε το δικό του δημοτικό σχολείο με αρκετές δεκάδες μαθητές και μαθήτριες και στην Δυτική Φραγκίστα πήγαιναν μόνο Γυμνάσιο.

Το ΕΠΑΛ Δυτικής Φραγκίστας .
Τόσα παιδιά συγκεντρωμένα που σε άλλη περίπτωση εκτός της σχολικής εκδήλωσης θα ήταν απίθανο να δει ο επισκέπτης στη Δυτική Φραγκίστα γιατί όλη αυτή η περιοχή (όπως και κάθε άλλη στην ορεινή Ελλάδα) η πληθυσμιακή αποψίλωση είναι πλέον ανατρέψιμη, ήταν ενθαρρυντική για όλους, μαθητές, γονείς και συγχωριανούς. Περισσότερο δε ενθαρρυντική και αισιόδοξη ήταν η παρέλαση των τεσσάρων μαθητών του νηπιαγωγείου που δίνει ελπίδα ότι του χρόνου η πρώτη τάξη δεν θα έχει άδεια θρανία…

Το Δημοτικό Σχολείο Δυτικής Φραγκίστας μετά την παρέλαση.
ΥΓ. Τεχνικό θέμα, ήτοι η ζημιά του φακού για όλες τις δουλειές που είχα, με περιορίζει σε ένα απλό 50mm 1:1,8 που για να κάνω τις φωτογραφίες όπως είχα συνηθίσει κινδυνεύω να πέσω σε κανένα ρέμα. Ελπίζω να επανέρθω σύντομα στα παλιά…  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου