Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

ΕΝΑ… ΠΟΝΤΙΚΙ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Από αριστερά: Νίκος Πλιός, Θόδωρος Καζάκος, Κατερίνα Ευγενικού,
Κώστας Μήτσιος, Χρήστος Δαλιάνης και Άρης Κονιδάρης.

Είχα πάει την περασμένη Παρασκευή στο Ποντίκι (Επτανήσου 9 και Άνδρου. Τηλ 210 8232971) καλεσμένος μιας φίλης  που γιόρταζε τα γενέθλιά της και έφυγα με ένα σωρό αναμνήσεις από το ωραίο αυτό μουσικό μαγαζί που γνωρίζω παραπάνω από 30 χρόνια.

Στο πάλκο: Θόδωρος Καζάκος, Κατερίνα Ευγενικού, Κώστας Μήτσιος.    

Στο πάλκο: Νίκος Πλιός, Κατερίνα Ευγενικού, Κώστας Μήτσιος.   
Η Κατερίνα Ευγενικού τραγουδάει στο Ποντίκι.

Χθες ξαναπήγα, με τα πόδια μάλιστα από τα Κάτω Πατήσια ως αυτό το σημείο της Κυψέλης που το έχω χιλιοπερπατήσει όλα αυτά τα χρόνια και μου άρεσε καθώς η ατμόσφαιρα της νύχτας στο σημείο της πόλης αυτό δεν έχει αλλάξει και πολύ. Την αίσθηση αυτή ένιωσα πάλι μπαίνοντας στο Ποντίκι που ήταν γεμάτο από παρέες νέων κυρίως αλλά και αρκετών πιστών του μαγαζιού που έρχονται κάθε Παρασκευή και Σάββατο να διασκεδάσουν με ένα ωραίο πρόγραμμα που περιλαμβάνει χαρακτηριστικά τραγούδια απ’ όλη την πορεία του ελληνικού τραγουδιού (λαϊκά, ρεμπέτικα και νησιώτικα ακούσματα). Μου άρεσε, έμεινα ως αργά που το κέφι φούντωσε και άρχισαν οι χοροί μπροστά από την ορχήστρα κι έφυγα με τη σκέψη πως την επόμενη φορά θα αρχίσω να καλώ και φίλους από τις παλιές παρέες να μοιραζόμαστε την απόλαυση και βεβαίως να βλέπουμε με χαρά πως η παράδοση στη διασκέδαση που εγγυάται ο Θοδωρής Κατσιάμπουλας στο Ποντίκι παραμένει η ίδια.   

Στο πάλκο του Ποντικιού: Νίκος Πλιός, Θόδωρος Καζάκος, Κατερίνα Ευγενικού, 
Κώστας Μήτσιος, Χρήστος Δαλιάνης και Άρης Κονιδάρης.    

 
Στο πάλκο χθες ήταν και μας διασκέδασαν με εξαιρετικές εκτελέσεις οι: Θόδωρος Καζάκος και Κατερίνα Ευγενικού στο τραγούδι, ο Νίκος Πλιός στην κιθάρα, ο Κώστας Μήτσιος στο μπουζούκι, ο Χρήστος Δαλιάνης στο βιολί και ο Άρης Κονιδάρης στα πλήκρα. 

ΥΓ. Περισσότερες πληροφορίες στο http://podiki.gr

ΑΘΗΝΑ, 16122017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου