Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Η «ΔΙΠΛΗ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΗ» ΤΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑ ΣΩΚΟΥ

 

Στην κατάμεστη αίθουσα του θεάτρου του 2ου Γυμνασίου της Αγίας Παρασκευής παρουσιάστηκε προχθές το βράδυ η δεύτερη ποιητική συλλογή του δημοσιογράφου και ποιητή Ζαχαρία Σώκου «Διπλή Προσπέραση» (Εκδόσεις Μελάνι). Το Γυμνάσιο δεν επιλέχθηκε τυχαία αλλά ως ένα σημείο αναφοράς για ολόκληρη γενιά γειτονόπουλων που φοίτησαν σε αυτό και σήμερα, ώριμοι και με πείρα ζωής τίμησαν με την παρουσία τους τον συμπολίτη τους ποιητή, μαζί βεβαίως με τους συμπατριώτες του από την Αιτωλοακαρνανία, την πρώτη πατρίδα του Ζαχαρία.
Ο Ζαχαρίας Σώκος διαβάζει ποιήματά του.

Από αριστερά: Γιάννης Νικολαϊδης, Φωτεινή Φιλοσόφου, Σωτήρης Γουνελάς, Διώνη Δημητριάδου,
Βιβή Γεωργαντοπούλου και ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος.


 
Ο τ. πρύτανης Μιχάλης Μερακλής συνομιλεί με τον Ζαχαρία Σώκο

Για τον Ζαχαρία Σώκο μίλησαν: ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος που προλόγισε την εκδήλωση, ο Σωτήρης Γουνελάς, π. Δ/ντης Σύνταξης του θεολογικού περιοδικού ''ΣΥΝΑΞΗ'', ποιητής και δοκιμιογράφος,  η Διώνη Δημητριάδου, φιλόλογος, συγγραφέας, κριτικός λογοτεχνίας, η Βιβή Γεωργαντοπούλου, δικηγόρος, συντονίστρια Λεσχών Ανάγνωσης και διάβασαν ποιήματά του οι ηθοποιοί Φωτεινή Φιλοσόφου, Γιάννης Νικολαίδης και Γιάννης Μποσταντζόγλου. Η ωραία βραδιά έκλεισε με τον μοναδικό στο κλαρίνο Θανάση Βασιλόπουλο και τον κιθαρίστα – τραγουδιστή Νίκο Ασημάκη ενώ έκπληξη δημιουργήθηκε όταν στη σκηνή ανέβηκε και συνομίλησε με το κλαρίνο του Βασιλόπουλου ο πρωτοψάλτης Γιώργος Χατζηχρόνογλου.

Ο Θανάσης Βασιλόπουλος παίζει κλάρίνο και ο Νίκος Ασημάκης κιθάρα 
Ο δεξιοτέχνης του κλαρίνου Θανάσης Βασιλόπουλος 

Ο Ζαχαρίας Σώκος ευχαριστεί τον Θανάση Βασιλόπουλο 
Θανάσης Βασιλόπουλος, Νίκος Ασημάκης,  Γιώργος Χατζηχρόνογλου

Ο Θανάσης Βασιλόπουλος παίζει κλαρίνο και ο  Γιώργος Χατζηχρόνογλου ψάλλει.

 
Ο Ζαχαρίας Σώκος και ο Θανάσης Βασιλόπουλος ακούνε τον Νίκο Ασημάκη να τραγουδά.
Στους προσκεκλημένους ξεχώρισαν, ο τ. πρύτανης Μιχάλης Μερακλής, ο ποιητής Μιχάλης Γκανάς καθώς και πολλοί ποιητές, μουσικοί, συνάδελφοι δημοσιογράφοι και βεβαίως φίλοι του Ζαχαρία και όλοι μαζί του ευχηθήκαμε να είναι καλοτάξιδο το νέο του βιβλίο.

ΑΘΗΝΑ, 06122017 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου