Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΓΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Οι Ευρυτάνες μαζί με τον μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεώργιο χθες στον Προφήτη Δανιήλ.
Ημέρα της Ευρυτανίας η χθεσινή· στην εορτή του Προφήτη Δανιήλ, στη μοναδική αφιερωμένη σε αυτόν τον Άγιο της εκκλησίας σε όλη την Ελλάδα, στο Μεταξουργείο καθώς οι Ευρυτάνες, πρωτοστατούντος του μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεωργίου έδωσαν έναν διαφορετικό τόνο στην εορτή τιμώντας κι ένα δικό τους Άγιο, τον Άγιο Ιωάννη των εξ Αγαρηνών, μια ιδιαίτερη μορφή στην τοπική και όχι μόνο αγιοσύνη της ορθοδοξίας. 













Την οργάνωση του εορτασμού είχε η Πανευρυτανική Ένωση, η οποία μεταξύ των άλλων εξαιρετικών εκδηλώσεων που διοργανώνει είναι και ο εορτασμός κάθε χρόνο και η τιμή ενός εκ των Αγίων της Ευρυτανίας σε μια εκκλησία των Αθηνών. Στο δεκαετή κύκλο που συμπληρώνει εφέτος η ωραία αυτή πρωτοβουλία σειρά είχε ο προαναφερόμενος Άγιος για τον οποίο μίλησε στην κατάμεστη εκκλησία η ιστορικός Λεωνή Θανασούλα και την ομιλία της οποίας ακολούθησαν εκκλησιαστικοί ύμνοι από ομάδα ψαλτών στην οποία συμμετείχε και ο στρατηγός ε.ά. Κώστας Καρακώστας. Την προσφώνηση προς τους προσκεκλημένους και προσκυνητές έκαναν εκ μέρους της Πανευρυτανικής οι Θανάσης Σταμάτης, πρόεδρος  και ο Κώστας Παπαδόπουλος, γραμματέας.  






Σημειώνουμε ότι εκκλησία του Προφήτη Δανιήλ επιλέχθηκε επειδή ο εφημέριός της, π. Σπυρίδων Παπασπύρος έλκει την καταγωγή του από την Ευρυτανία ενώ μαζί με τον προεξάρχοντα στη λειτουργία Μητροπολίτη Καρπενησίου συλλειτούργησαν οι π. Δημήτρης Σκόνδρας, εφημέριος του Αγίου Σπυρίδωνος Παγκρατίου, π. Δημήτριος Παπασπύρος, εφημέριος στην Αγία Τριάδα Νικαίας, εξ Ευρυτανίας καταγόμενοι και ο π. Κωνσταντίνος Λιάπης, εφημέριος στην Αγία Παρασκευή Καρπενησίου. Αναφέρουμε επίσης ότι ο π. Σπυρίδων Παπασπύρος μετά το πέρας της εκδήλωσης προσέφερε εκ μέρους της ενορίας του Προφήτη Δανιήλ του στον Μητροπολίτη Καρπενησίου,  αναμνηστικό δώρο.


Στην ωραία εκδήλωση παραβρέθηκαν εκτός από πολλούς Ευρυτάνες, ο βουλευτής Ευρυτανίας Κώστας Κοντογιώργος, ο περιφερειακός σύμβλουλος Λάμπρος Τσιτσάνης, ο καθηγητής Αγαμέμνων Τσελίκας, η αρχαιολόγος Καλλιόπη Φλώρου καθώς και εκπρόσωποι από τον Δήμο Αθηναίων. Την χαρά της ωραίας εκδήλωσης μοιραστήκαμε κατόπιν όλοι οι προσκεκλημένοι στο πλούσιο απ’ όλα τα αγαθά αίθουσα της ενορίας. 

ΑΘΗΝΑ, 18122017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου