Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

ΕΤΟΙΜΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ...ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΕΣ


Δεν λέω, αγαπητές φίλες και φίλοι πως δεν μου αρέσει που αρχίσατε νωρίς – νωρίς φέτος να στέλνετε εορταστικές κάρτες. Το χαίρομαι πολύ και σας ευχαριστώ για την ωραία αυτή κίνηση που γεμίζει την οθόνη μου με έτοιμες ευχές (σαν τις παλιές χαλκομανίες) που αν δεν κάνω λάθος, άπειρες σαν αυτές διαθέτει το δίκτυο. 

Δεν μπορώ όμως να μην σχολιάσω πως η αυτού του είδους εορταστική επικοινωνία ακυρώνει εν μέρει τη φιλοσοφία της παραδοσιακής ανταλλαγής ευχών μεταξύ στενών φίλων που οπωσδήποτε ήθελε αυτόν το διάλογο να σφραγίζει εκατέρωθεν το προσωπικό και ιδιαίτερο. Έτσι δεν διαφέρει σε τίποτα από τις έτοιμες κάρτες που στέλναμε κάποτε με το ταχυδρομείο και τα μηνύματα που επικράτησε να μοιράζουμε με τα κινητά μας. 


Με τα λίγα, αλλά απαραίτητα που γνωρίζω σχετικά με το Facebook, νομίζω, πως αυτό το απίστευτο εργαλείο επικοινωνίας σε συνδυασμό με λίγες γνώσεις στο Photoshop μπορεί να μας βοηθήσει να φτιάξουμε ένα σωρό πρωτότυπες και διαφορετικές ευχετήριες κάρτες που θα έχουν έστω και μια υποψία απ’ ότι θα θέλαμε να πούμε στους φίλους μας, εικονικούς και πραγματικούς.... 

ΑΘΗΝΑ, 08122017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου