Google+ Badge

Κυριακή, 28 Ιανουαρίου 2018

ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Ο Αντώνης Πάπαδάκος με τον Γιώργο Πίττα χθες στην έκθεση ΕΞΠΟΤΡΟΦ 
που γίνεται στο Κέντρο Ξιφασκίας στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού. 

Είναι κάνα δυο φορές το χρόνο που πηγαίνω με τον καλό φίλο από την Καρδίτσα, τον Αντώνη Παπαδάκο που τα τελευταία χρόνια έχει ανοίξει το Παντοπωλείο «Αμάραντες Γεύσεις» στην Δημοτική Αγορά της Καρδίτσας στις εκθέσεις τροφίμων και άλλων συναφών που γίνονται στην Αθήνα για να δούμε μαζί τι παράγουν και προβάλλουν οι άλλες μικρές πατρίδες, τι καινούργιο σε ότι αφορά τη μεταποίηση και τη συσκευασία κυκλοφορεί και φυσικά να συναντήσουμε φίλους και συνεργάτες και να γνωρίσουμε καινούργιους.

Ο Αντώνης Παπαδάκος με την Ελένη Καρίμαλη με τα κρασιά της Ικαρίας
Η Καρδίτσα είναι μια ευλογημένη γη· παράγει εξαιρετικά αγροκτηνοτροφικά προϊόντα και αυτά είναι που προβάλλει ο Αντώνης από τα ράφια του Παντοπωλείου του και προσπαθεί να κερδίσει τους συμπατριώτες του προτάσσοντας το αυτονόητο: την ποιότητα που εγγυάται η φύση του τόπου του, την αναγνώριση του μόχθου του συμπατριώτη παραγωγού και την υπεραξία που δίνει σε αυτά η προσεγμένη μεταποίηση και συσκευασία.  Μέσα  στους στόχους του όμως είναι να δώσει θέση και σε άλλα ιδιαίτερα και ποιοτικά που παράγονται σε άλλες περιοχές της Ελλάδας και οι εκθέσεις αυτού του είδους τον βοηθάνε πολύ, γνωρίζει ανθρώπους, παίρνει ιδέες ενώ παράλληλα, ατύπως κάνει και τον πρεσβευτή των προϊόντων που παράγει ο Τόπος του και τα αναζητούν σε άλλες αγορές στην Ελλάδα.

Ο Αντώνης Παπαδάκος με τον Μανώλη και την Ιζαμπέλλα Σπανού στο περίπτερο τ
ου CYKLADI με ένα πολύ ωραίο μπουκάλι λαδιού στα χέρια. 
Χαίρομαι πολύ λοιπόν να συνοδεύω τον Αντώνη σε αυτές τις εκθέσεις και χαίρομαι διπλά όταν συναντάμε φίλους που η γνώμη τους και η εμπειρία τους πάνω στην διατροφή και την παραγωγή προϊόντων είναι αδιαμφισβήτητα ανώτερες, όπως ο Γιώργος Πίττας και μας ανακοίνωσε πως σύντομα θα επισκεφθεί την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα για να συμπεριλάβει στις σελίδες του Οδηγού Ελληνικής Γαστρονομίας (www.greekgastronomyguide.gr) όσα ωραία της γεύσης και της ποιότητας συμβαίνουν στην όμορφη Δυτική Θεσσαλία. 


ΑΘΗΝΑ, 28012018