Google+ Badge

Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου 2018

Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΤΣΙΚΝΑΣ ΣΤΟ «ΠΡΟΔΟΡΠΙΟΝ»


Στο «Προδόρπιο» είναι όλοι φίλοι μας αλλά ξεχωρίζουμε τον Αντωνάκη 
που είναι η ψυχή του καταστήματος και τον έχουμε και έχουμε όλοι στην καρδιά μας

Σήμερα που η πόλη ευωδιάζει από την τσίκνα, καθότι Τσικνοπέμπτη, ο καθένας μπορεί να συμβάλλει στην πάνδημο εορτή την οποία πολύ υποστηρίζει φέτος και ο καιρός με μια αυτοσχέδια ψησταριά στην αυλή του ή και στο δρόμο μπροστά από το σπίτι του και είναι και σίγουρο πως κάποιο γευστικό αποτέλεσμα θα έχει για να τιμήσει την ημέρα…

Το ζήτημα όμως είναι πως αυτός στέκει πάνω από τα κάρβουνα, ήτοι διαθέτει την πείρα του ψήστη ώστε αυτά να ανάψουν και να καίνε όπως πρέπει για να είναι άριστο το αποτέλεσμα στο ψήσιμο των κρεάτων στα οποία κρύβεται και το μεγάλο μυστικό της τσίκνας. Αυτά πρέπει να έχουν τη σωστή δόση λίπους το οποίο θα βοηθήσει στο ψήσιμο τα κοψίδια, πράγμα που υποχρεώνει τον ψήστη να έχει τα μάτια του δεκατέσσερα να τα βγάλει την κατάλληλη στιγμή για να είναι λαχταριστά στο πιάτο και στο στόμα.



Ο Αντώνης Βούρτσας είναι μαίτρ στο σερβίρισμα και ο Στέλιος Κουτής στο ψήσιμο…

Το σωστό ψήσιμο στο καλό κρέας αποδεικνύουν όλες τις ημέρες οι φίλοι από το «Προδόρπιο» στη γωνία Ακαδημίας και Ασκληπιού (Τηλ. 2103630400) αλλά σήμερα Τσικνοπέμπτη το γιορτάζουν και προσκαλούν όλη την πόλη να τιμήσει το έργο τους στα κοψίδια της Τσικνοπέμπτης αλλά και σε μια ποικιλία από σουβλάκια και άλλα είδη…     

AΘΗΝΑ, 08022018