Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ


Η Μαρία Ηλιοπούλου,  Αντιδήμαρχος για το Παιδί στο Δήμο Αθηναίων,  η ψυχίατρος 
Άννα Πίγκου, η Πρόεδρος του Myrtillo Γεωργία Βαμβουνάκη – Ράφαν και η Χριστίνα Ζήση, εκδόσεις «Εκκρεμές» στην παρουσίαση του βιβλίου «Ο αυτιστικός και η φωνή του».  

Την παρουσίαση ενός σημαντικού βιβλίου, την οποία μάλιστα συμμετείχε πολύς κόσμος, παρακολουθήσαμε χθες το απόγευμα στο Μύρτιλλο (Τριφυλλίας και Λάμψα, Πάρκο ΚΑΠΑΨ, Αμπελόκηποι). Πρόκειται για το βιβλίο του Ζαν – Κλωντ Μαλβάλ «Ο αυτιστικός και η φωνή του» (Εκδόσεις Εκκρεμές). Για το βιβλίο μίλησε η Άννα Πίγκου, ψυχίατρος – ψυχαναλύτρια, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας της νέας Λακανικής Σχολής και επιμελήτρια της έκδοσης και ακολούθησε συζήτηση με τους παρευρισκομένους που παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα όσα ακούστηκαν από την Άννα Πίγκου και την Πρόεδρο της Κοιν.Σ. Επ. Ένταξης Myrtillo Γεωργία Βαμβουνάκη – Ραφάν για τις νέες εκπαιδευτικές και θεραπευτικές αρχές και πρακτικές σχετικά με την τόσο διαδομένη διαταραχή του Αυτισμού, τις οποίες προτίθενται να δοκιμάσουν στο Myrtillo Cafe.

Το Myrtillo είναι μια Κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση που έχει ως στόχο την εκπαίδευση και την έμμισθη απασχόληση ατόμων ευπαθών ομάδων, κυρίως νέων με μέτριες μαθησιακές δυσκολίες. Οι στόχοι του για τους εκπαιδευόμενους είναι: Η ψυχική τους ενδυνάμωση, ωρίμανση και αυτοπεποίθηση, η ανεξαρτητοποίηση και η ικανότητα για πρωτοβουλίες, προσωπικές επιλογές και αποφάσεις, η δημιουργικότητα, η φαντασία και η αξιοποίηση ατομικών ικανοτήτων και η συνεργατικότητα, η κοινωνικοποίηση και η έξοδος στον κόσμο.

ΑΘΗΝΑ 22032018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου