Σελίδες

Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

ΕΝΑ ΠΙΑΤΟ ΖΕΜΑΤΟΥΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΞΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ


Με ένα πιάτο ζεματούρα υποδέχτηκαν χθες τους επισκέπτες του περίπτερου
 της Οξιάς Καρδίτσας στην έκθεση «Ελλάδος Γεύση» τα μέλη του συλλόγου 
Απανταχού Οξυωτών Νομού Καρδίτσας «Ο Άγιος Δημήτριος»




Έσπαγα το κεφάλι μου τόσο καιρό να ανακαλύψω ποιο φαγητό ή έδεσμα δεν έχουν «ανακαλύψει» ακόμη οι λογής – λογής ασχολούμενοι σταθερά ή περιστασιακά με ζητήματα γαστρονομίας στην Ελλάδα, είτε πρόκειται για τηλεμαγείρους, είδος εν επαρκεία στη χώρα της κλιμακούμενης φτώχειας, είτε για ερευνητές της παραδοσιακής διατροφής ή της μεταμοντέρνας τέτοιας που βρίθουν  και νομίζω ότι το βρήκα!

Πρόκειται για τη ζεματούρα, το πιο απλό που υπάρχει και βασίζεται στα πιο απλά υλικά, ετοιμάζεται σε δέκα λεπτά, είναι ιδιαίτερα νόστιμο και θρεπτικό ενώ δεν κοστίζει τίποτα – με την προϋπόθεση η νοικοκυρά που τη φτιάχνει να έχει διαθέσει λίγο χρόνο στο χωράφι και στο κοπάδι. Η συνταγή, όπως μας την περιέγραψε η βασιλική Μπλέτσα από τον Σύλλογο Απανταχού Οξυωτών Νομού Καρδίτσας «Ο Άγιος Δημήτριος» που είδαμε χθες στην έκθεση «Ελλάδος Γεύση» και αν θέλουμε να την φτιάξουμε είναι απλή. Κάνουμε το αλεύρι με λίγο νερό κουρκούτι, βάζουμε αλάτι και πιπέρι, τα ανακατεύουμε, προσθέτουμε όση φέτα θέλουμε, το απλώνουμε στο ταψί σε πάχος λιγότερο από ένα δάκτυλο και το ψήνουμε στο φούρνο ή την γάστρα για λίγα λεπτά και τη μοιράζουμε, είτε με τα χέρια αν βιαζόμαστε ή την κόβουμε με το μαχαίρι αν έχουμε χρόνο.  Τόσο απλά και με ελάχιστο κόστος, μόνο για το αλάτι και το πιπέρι πάμε στο μπακάλικο!

ΑΘΗΝΑ, 11052018


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου