Σελίδες

Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

Η ΚΟΡΑΚΟΦΩΛΙΑ ΣΤΗΝ ΨΗΛΗ ΛΕΥΚΑ



Τι είναι αυτό που ωθεί τα κοράκια (και όχι μόνο) να φτιάχνουν τις φωλιές τους σε κάποιο δέντρο πρέπει να είναι από τα ανεξήγητα αυτού του κόσμου και όποιες ερμηνείες έχουν δοθεί κατά καιρούς από τους ειδικούς, θεωρώ πως μπορούν εύκολα να αμφισβητηθούν καθώς τα απρόοπτα και τα απροσδόκητα στη ζωή των πουλιών περισσεύουν…

Αυτό συζητούσαμε χθες το απόγευμα στο χωριό σαν είδαμε πως σε μια από τις ψηλότερες λεύκες της συστάδας λίγο πιο κάτω από το Πάρκο Καλαντζή έχει επιλεγεί από ένα ζευγάρι κοράκων και έφτιαξαν, χωρίς να τα πάρει κανένας είδηση, μια φωλιά και όπως δείχνουν τα πράγματα καθώς μόνο ένα απ’ αυτά πηγαινοέρχεται, κλώθουν ήδη τα αυγά τους.

Η λεύκα αυτή πρέπει να είναι τουλάχιστον 40 μέτρα ύψος και η θέα από την κορυφή της είναι εξαιρετική σε όλο το χωριό, πάνω και κάτω γειτονιά εκτός από το Κοτρώνι που το κρύβει η ράχη στα Δεδουσαίικα. Σε αυτό το ύψος που έφτιαξαν τη φωλιά ασφαλώς και αποκλείεται να ανέβει κανένα φίδι ούτε και ποντίκι να πειράξει τα κορακόπουλα και έτσι είναι ασφαλή, εκτός από την περίπτωση που νευριάσουν κανένα γεράκι και τα κάνει μεζεδάκια. Σε αυτό το ύψος πάλι, η φωλιά είναι εκτεθειμένη στους αέρηδες, κάτι που σίγουρα λαβαίνουν υπ’ όψιν τους τα κοράκια αλλά από την άλλη, πιστεύω πως έχουν τέτοια εμπιστοσύνη στις ικανότητές τους να φτιάχνουν στέρεες φωλιές που το αψηφούν.




Η κουβέντα τράβηξε σε μάκρος, είπαμε ότι ήξερε ο καθένας για τις φωλιές, από σπουργίτια μέχρι πελαργούς, χελώνες και αλεπούδες και απ’ ότι κατάλαβα όλοι θα θέλαμε να ανέβουμε μέχρι την κορακοφωλιά στη λέυκα να δούμε πως είναι φτιαγμένη και πόσα αυγά έχει μέσα αλλά κάτι τέτοιο είναι αδύνατο. Έτσι θα περιμένουμε να μεγαλώσουν τα κορακόπουλα και να αρχίσουν να μαθαίνουν να πετάνε οπότε και θα μάθουμε τουλάχιστον πόσα είναι και το χειμώνα που θα πέσουν τα φύλλα θα δούμε με το κιάλι και τη φωλιά, αν φυσικά έχει μείνει τίποτα απ’ αυτή εξαιτίας του αέρα!

ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΨΗ, 01052017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου