Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Η ΑΘΗΝΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ


Στη Βαρβάκειο




Όλη η πόλη περιμένει τα Χριστούγεννα και δεκάδες είναι οι εκδηλώσεις που γίνονται σε ωραίες αίθουσες και καταστήματα αλλά και στους δρόμους και τις πλατείες με εορταστικες μουσικές, δρώμενα από την παράδοση αλλά και άλλα που ήρθαν από ξένες χώρες και βρήκαν εύφορο έδαφος στην αγορά και άνθισαν...

Μέσα σε όλα αυτά ξεχώρισε χθες το βράδυ η διαδρομή θεατρικό - δρώμενο «Christmas Number’s» - Τα Χριστούγεννα του Παπαδιαμάντη από τη θεατρική ομάδα Re-Act με την συνεργασία της Clio Muse στο κέντρο της Αθήνας.  


Στου Ψυρρή

 Η διαδρομή ξεκίνησε από τον «Φιλολογικό σύλλογο Παρνασσός» και πέρασε μέσα από τα μέρη που έζησε και σύχναζε ο μεγάλος μας συγγραφέας. Οι ήρωες από τα Χριστουγεννιάτικα διηγήματα ξεπήδησαν από τις σελίδες και μας αφηγήθηκαν τις ιστορίες τους. Κάθε σημείο και μια στάση. Κάθε στάση κι ένα διήγημα. Διαβάστηκαν: «Το Άνθος του Γιαλού», στον Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός», (πλατεία Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8), «Βαρβάκειο Σχολείο», (Πλατεία Βαρβακείου Αγοράς, Αθηνάς 53), «Το Χριστόψωμο – Το σπίτι στου Ψυρρή», (Αριστοφάνους 18), «Η Σταχομαζώχτρα» (στο μπακάλικο του Καχριμάνη, Αγ. Αναργύρων 45), «Το κελί των Αγίων Αναργύρων» (εκκλησία Αγ. Αναργύρων, οδός Αγαθάρχου 2 και Αγ. Αναργύρων 16-18), «Πρώτες δημοσιεύσεις» (πλατεία Ηρώων Ψυρρή), «Ψάλλοντας στον Άγιο Ελισσαίο» (εκκλησία Άγιου Ελισσαίου, Άρεως 14), Το Μοναστηράκι στα Διηγήματα (Τζαμί Τζισδαράκη, πλατεία Μοναστηρακίου) και «Τα Χριστούγεννα του Τεμπέλη» σε θεατρική παράσταση στο Καφενείο η «Ωραία Ελλάς», (Μητροπόλεως 59). 


Στην εκκλησία των Αγίων Αναργύρων

Σκηνοθετική επιμέλεια: Ειρήνη Μαργαρίτη, Ξενάγηση: Ανδρέας Φατούρος από την ομάδα Clio Muse, Ενδυματολόγος: Κατερίνα Καλφόγλου. Συμμετείχαν οι ηθοποιοί: Αθηνά Αλεξοπούλου, Συμεών Τσακίρης, Μάνος Κανναβός, Απόστολος Φράγκος, η λυρική τραγουδίστρια Ειρήνη Τζανετουλάκου κι ο Θέμος Σκανδάμης στα κάλαντα.



Η ωραία ξενάγηση στα χνάρια τουΠαπαδιαμάντη η οποία θα επαναληφθεί την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου, 17.30 και Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, 17.30 στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων «Η Αθήνα γιορτάζει» του Δήμου Αθηναίων και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων




Καφενείον "Η Ωραία Ελλάς"
 
Σημειώνουμε ότι ο θεατής μπορεί να παρακολουθήσει ολόκληρη τη διαδρομή (9 στάσεις) ή μόνο κομμάτι της επιλέγοντας ώρα, σημείο και διήγημα. Η συνολική διάρκεια της ξενάγησης- δρώμενο είναι τρεις ώρες. Ακόμη, ότι μέχρι και τις 25 Δεκεμβρίου, μπορείτε επίσης να κατεβάσετε τη δωρεάν εφαρμογή ξενάγησης της Clio Muse στο κινητό σας και να ανακαλύψετε περισσότερα σημεία και ενδιαφέρουσες ιστορίες για τη ζωή και το έργο του Παπαδιαμάντη. Κατεβάστε την εφαρμογή στο: bit.ly/cliomuse (για iOS και Android).

ΑΘΗΝΑ, 15122015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου