Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

ΓΕΜΙΣΕ Η ΠΟΛΗ ΠΑΠΑΤΖΗΔΕΣ!

Είχα λόγο να βγω σήμερα από το σπίτι πριν από το μεσημέρι αλλά οι ειδήσεις από το ραδιόφωνο για τις άσχημες εξελίξεις που είχε η υπόθεση δανεισμού της Ελλάδας με έκαναν να το κλείσω και να φύγω άρον – άρον γιατί θα γέμιζε πάλι φόβους η ψυχή μου και βγήκα γρήγορα - γρήγορα να δω αν όντως έτσι έχουν τα πράγματα. Αν δηλαδή φτωχύναμε τόσο που αρχίσαμε να ψάχνουμε στους κάδους των σκουπιδιών για τίποτα φαγώσιμο.
Πήρα λοιπόν κατήφορο την Ιπποκράτους κάνοντας τον συνηθισμένο βάδισμα του δρόμου που μέρα με τη μέρα αδειάζει από κόσμο και γεμίζει αστυνομικούς (μια ομάδα στην Καλλιδρομίου για το γνωστό τμήμα, δυο – τρεις κλούβες στη Βαλτετσίου για το ΠΑΣΟΚ και μια μοίρα απ’ αυτούς που καβαλλούν τα μπλε παπάκια στην Ακαδημίας) και με έβγαλε κατευθείαν στην Πανεπιστημίου.
Τίποτα δεν είχε αλλάξει από χθες αλλά στη στάση μπροστά στη Βιβλιοθήκη είδα κόσμο μαζεμένο και μου φάνηκε ασυνήθιστο. Κάποιος θα έπαθε κάτι σκέφτηκα και ως είθισται, ένα σωρό κόσμος μαζεύεται από πάνω του που περισσότερο μοιάζει να περιμένουν να ξεψυχήσει παρά να τον βοηθήσει. Ευτυχώς σαν πλησίασα είδα πως δεν είχε γίνει κάτι τέτοιο αλλά παπατζήδες είχαν στρώσει κι εκεί παιχνίδι. Τι παπατζήδες δηλαδή, οι γνωστοί ήταν που μέχρι χθες το έστρωναν το πολύ μέχρι την είσοδο του REX σήμερα πέρασαν το σύνορο της Ιπποκράτους.
Το γεγονός σημειώνεται ως ιστορικό για πολλούς λόγους που δεν είναι της στιγμής να αναλυθούν. Βασικά όμως γιατί φαίνεται πως αυξήθηκαν τα θύματα που ψάχνουν την τύχη τους στο δρόμο και οι παπατζήδες άπλωσαν τις δουλειές τους και σε σημεία που για λόγους τάξης και αστυνόμευσης μέχρι τώρα δεν τα πλησίαζαν. Φαίνεται πως πήραν είδηση το φόβο που σπέρνουν για τα οικονομικά στους πολίτες οι ειδήσεις και ανέλαβαν να του δώσουν κέρδη και ελπίδες.
Με τη φόρα που έχουν πάρει, σύντομα τους βλέπω να στρώνουν παιχνίδι και απέξω από τη Βουλή αλλά φοβάμαι πως εκεί δεν θα τους αφήσουν καθώς θα αρχίσουν να φωνάζουν για αθέμιτο ανταγωνισμό οι 300 επίσημοι εθνικοί παπατζήδες…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου