Σάββατο 3 Απριλίου 2010

ΤΟ ΦΩΣ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΡΘΕΙ;


Τσιμπιέμαι αλλά τίποτα, ξυπνητός είμαι και τα αυτιά μου καθαρά! Μετά τις πρωινές ειδήσεις για τα χάλια της οικονομίας, τα δάνεια που πρέπει να αναζητηθούν τον Μάϊο και το τσεκούρωμα των μισθών ακούω από το ραδιόφωνο πως το απόγευμα έρχεται στην Αθήνα το «άγιο φως» και θα το υποδεχθούμε με τιμές αρχηγού κράτους! Με λεπτομέρειες μάλιστα ανακοινώθηκε που θα συγκεντρωθούν οι πιστοί στο αεροδρόμιο και πως με ειδικές πτήσεις και μέσα σε ειδική συσκευασία (;) θα μεταφερθεί σε όλα τα σημεία της χώρας!

Ναι έτσι θα γίνει και απ’ ότι θυμάμαι έτσι γίνεται κάθε χρόνο αλλά αποτέλεσμα περί φωτισμού δεν είδαμε σε κανέναν. Πρόκειται απλά για μια ωραία επιχείρηση τα έξοδα της οποίας καλύπτονται μάλλον από το κράτος, η οποία αποφέρει αρκετό χρήμα σε πολλούς και σίγουρα αφορολόγητο όπως και πολλές άλλες της εκκλησίας. Πράγματα απίστευτα δηλαδή για τον κοινό νου που ψάχνει να δει τι έγινε τόσα χρόνια και πιάσαμε πάτο σε κάθε τι στη ζωή μας και βγαίνουμε τώρα ζητιάνοι στις διεθνείς αγορές χρήματος για να μη βουλιάξουμε την Πολιτείας μας για πάντα.

Πράγματα απίθανα για μια κοινωνία που δεν λέει ν’ ανοίξει τα μάτια της να δει το κανονικό φως του κόσμου και να σηκώσει το κεφάλι της ψηλότερα από το χώμα και περιμένει να προσκυνήσει ένα «άγιο φως» που το μεταφέρουν από πόλεις σε χωρία με αεροπλάνα για να μη χάσει κανένας πιστός την ευκαιρία της φώτισης…

ΥΓ. Η φωτογραφία από ένα ξημέρωμα στο Αιγαίο που ο ήλιος μοιάζει να κρύβεται στα σύννεφα για να μη βλέπει τι γίνεται κάτω στη γη…

1 σχόλιο:

  1. "Άρτον και Θεάματα" για τον γαλήνιο ύπνο του λαού.Προσφορά της εκκλησίας σε συσκευασία δώρου.Τώρα και με μπαταρία...για να είσαστε σίγουροι ότι το άγιο φως θα φτάσει μέχρι το σπίτι σας."
    Ανέκαθεν το οικονομικό όφελος και η εξουσία υπήρξαν ο απώτερος στόχος της εκκλησίας και τέτοιας μορφής θαύματα ξεπλήρωναν τους ανωτέρω στόχους. Σήμερα, οι καιροί άλλαξαν και παρότι έχουμε πλέον μεγαλύτερη ανάγκη ενός στοργικού Θεού, κάτι τέτοια μυθεύματα όλο και περισσότερο μας απομακρύνουν από αυτόν. Αν πράγματι ο Θεός ήθελε στις μέρες μας να κάνει ένα θαύμα, ολοι γνωρίζουμε πως υπάρχουν άπειρα πεδία να το κάνει π.χ. στις χώρες του κόσμου όπου οι ισχυροί αφανίζουν τους ανίσχυρους ή και στην ίδια του την εκκλησία όπου οι μεγαλοσχήμονες έχουν ξεσαλώσει πλέον εντελώς. Εν ολίγοις, "Σώστε το Θεό από τις θρησκείες..."
    Καλή Ανάσταση σας εύχομαι καθώς επίσης να έρθει σύντομα η μέρα όπου ο ήλιος θα πάψει να κρύβεται μέσα στα σύννεφα πάνω από το όμορφο Αιγαίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή