Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

ΜΙΑ ΛΕΜΟΝΙΤΣΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΤΥΛΙΑΡΙ...






Τον είδα το πρωί να περιμένει το τρόλει στην Ακαδημία. Κουρασμένος,τσακισμένος, στον κόσμο του και να κρατάει στο ένα χέρι μια σακούλα που είχε μέσα μια λεμονιά και στο άλλο ένα στυλιάρι, απ’ αυτά που άλλοι βάζουν στα σκαπανικά και άλλοι τα πιάνουν στα χέρια τους μόνο όταν κάνουν πορείες στην πόλη και τα δοκιμάζουν πάνω σε βιτρίνες.

Μου άρεσε η φιγούρα του και για να πιάσω κουβέντα, τον ρώτησα πόσο πήρε τη λεμονιά. Μου είπε ένα ποσό και σχολίασε πως θα τη φυτέψει σε μια αυλή πίσω από το Γηροκομείο γιατί αυτή που είχαν ξεράθηκε και ευελπιστεί πως θα δοκιμάσει από τα λεμόνια της λεμονίτσας αλλά και να μην προλάβει αυτός, θα χαρούν τον καρπό της τα εγγόνια του.

Μπήκε στο τρόλει -που λόγω του φόβου που σπέρνουν οι αστυνομικοί που εφαρμόζουν αυστηρά μέτρα για να τρομάξει ο κόσμος και να μπορούν να κάνουν ήσυχα την περιφρούρηση για την επίσκεψη της Μέρκελ στην Αθήνα και οι «αγανακτισμένοι» που θέλουν να εκφράσουν παντί τρόπω την διαμαρτυρία τους και κάτι τέτοιο για τον κόσμο μυρίζει δακρυγόνο και ξύλο- ήταν σχεδόν άδειο. Έτσι ακούμπησε τη λεμονίτσα σε μια άκρη και αυτός με το στυλιάρι στα χέρια κάθησε σε μια θέση που να μπορεί να βλέπει το φυτό και να μην ξεροσταλιάζει όρθιος. Μπήκαν και άλλοι, το είδαν εκεί στη θέση του, δεν του έδωσαν σημασία, είχαν άλλα πράγματα να σκεφτούν και σε κόσμο να τηλεφωνήσουν.

Στο τέρμα κατέβηκαν όλοι και μετά ο ηλικιωμένος κύριος που σίγουρα μεγάλωσε όπως έδειχνε το παρουσιαστικό του σε κάποιο χωριό, πήρε τη λεμονίτσα στο ένα χέρι και στο άλλο το στυλιάρι και κατεθύνθηκε προς την ύπογεια διάβαση για να περάσει απέναντι.Τον ακολούθησα λίγο έτσι για να τον καμαρώσω που περπατούσε προς το σπίτι του και δίπλα στους αστυνομικούς που είχαν αναπτυχθεί στη γωνία και οι οποίοι δεν κοίταζαν τη λεμονίτσα, αλλά το στυλιάρι που κρατούσε ο γέροντας και καλού - κακού τσίτωναν την προσοχή τους...


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Να με συμπαθάτε που οι φωτογραφίες είναι κάπως πρόχειρες και δεν δείχνουν πρόσωπα αλλά όπως καταλαβαίνετε, η μέρα σήμερα στην Αθήνα είναι κάπως περίεργη και οι φωτογραφίσεις δεν και τόσο επιθυμητές από διάφορους γνωστούς και αγνώστους που κυκλοφορούν ή στέκονται σε κάθε γωνιά της πόλης...
ΑΘΗΝΑ, 11042014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου