Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

ΣΑΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Η πρώτη φωτογραφία αμέσως μετά τον εμπρησμό στη MARFIN που δείχνει τη φωτιά πριν ακόμα φουντώσει και γεμίσει καπνούς όλο το κτίριο.

Χωρίς να δώσουν σημασία σε κανέναν, πόσο μάλιστα να εμποδιστούν, αφού τα ΜΑΤ είχαν περάσει μπροστά κυνηγώντας μια άλλη ομάδα αποτελούμενη κυρίως από μπαχαλάκηδες, δυο κουκουλοφόροι ξέκοψαν από μια οργανωμένη ομάδα που βρέθηκε ξαφνικά μέσα στην πορεία και τράβηξαν προς την τράπεζα, η βιτρίνα της οποίας ήταν προκλητικά ακάλυπτη και ο ένας αφού έσπασε το τζάμι με βαριοπούλα πέταξε μέσα το αναμμένο μπουκάλι. Την ίδια στιγμή στη Σταδίου τέλειωνε το μπλοκ του ΑΝΤΑΡΣΥΑ με την πολύ ισχυρή περιφρούρηση, περνούσε ήδη το ΣΕΚ και άρχιζαν να φθάνουν άλλες ομάδες διαδηλωτών. Οι δράστες αφού έκαναν ότι έκαναν με τη μολότωφ, μετά κατευθύνθηκαν και χάθηκαν ανενόχλητοι προς την πλατεία Κλαυθμώνος.

Η φωτιά έκανε κάνα δυο λεπτά να φουντώσει και αμέσως μετά πήρε τεράστιες διαστάσεις. Ο πυκνός καπνός έπνιξε το κτίριο το οποίο έγινε αξιοθέατο για τους διαδηλωτές που περνούσαν μπροστά του, έβλεπαν τα τέσσερα εγκλωβισμένα άτομα στο μπαλκόνι να καλούν σε βοήθεια και φωτογράφιζαν με φοβερή ψυχραιμία την καταστροφή. Μόνο κάποιοι από τους διαδηλωτές που κατάλαβαν πως τα πράγματα δεν ήταν καθόλου καλά μέσα στην τράπεζα προσπάθησαν να σπάσουν την ενίσχυση της πόρτας που είχαν τοποθετήσει για την προφύλαξή τους αλλά μάταια. Αυτό έγινε μόνο σαν έφθασε η Πυροσβεστική αλλά η κάθοδος των εγκλωβισμένων από το μπαλκόνι ήταν αδύνατη γιατί οι φλόγες και ο καπνός είχαν καλύψει πλήρως την εσωτερική σκάλα και το κατέβασμά τους έγινε με τις σκάλες που έβαλαν οι πυροσβέστες στο μπαλκόνι.

05/05/2010
 
Σχετικός διάλογος στο FB.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου