Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΤΟ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙ



Μια ιδιαίτερης σημασίας εκδήλωση που οργανώνουν η Περιφέρεια Κρήτης, η Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου και ο Δήμος Μίνωα – Πεδιάδος σε ένα μαρτυρικό τόπο θα γίνει την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου στις 20.30 (ώρα προσέλευσης 19.00) στο ανοιχτό δημοτικό θέατρο Αρκαλοχωρίου.

 Πρόκειται για ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη - Συναυλία με την Μαρία Φαραντούρη και τον Μανόλη Μητσιά. Οι δυο σπουδαίοι καλλιτέχνες οι οποίοι έχουν σφραγίσει με τις αυθεντικές ερμηνείες τους τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, θα έχουμε την τιμή να τα παρουσιάσουν στους σεισμόπληκτους της ευρύτερης περιοχής σε μια μεγάλη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί. στο ανοιχτό δημοτικό θέατρο Αρκαλοχωρίου. Οι εκδηλώσεις, που γίνονται ένα χρόνο μετά την απώλεια του μεγάλου δημιουργού και τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την περιοχή θα έχουν ελεύθερη είσοδο για τους πολίτες. 

Το μουσικό έργο του Μίκη Θεοδωράκη είναι πηγή έμπνευσης για κινητοποίηση, αλληλεγγύη και αγωνιστική διάθεση σε κάθε νέο ξεκίνημα, καθώς ο Μίκης Θεοδωράκης είναι διαχρονικό σύμβολο θάρρους και αγωνιστικότητας. Στο πλαίσιο του προγράμματος ανάδειξης και διάδοσης του έργου του Μίκη Θεοδωράκη, με τίτλο «Η Πνευματική και Μουσική δωρεά του Μίκη Θεοδωράκη στον Ελληνικό Λαό», σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης θα οργανωθεί πολυεπίπεδο αφιέρωμα στον Μεγάλο Μουσικοσυνθέτη της χώρας για να τιμηθεί η μουσική δημιουργία και η δημόσια παρουσία του στον τόπο.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελαροπούλου.

 Την εκδήλωση έχει οργανώσει η Φωτεινή Κοκολάκη και το αφιέρωμα παρουσιάζει ο Βασίλης Χατζηιακώβου.

ΑΘΗΝΑ, 02092022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου