Δευτέρα 5 Αυγούστου 2024

ΕΝΑ ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΔΟΚΑΡΙΑ…

 


Είναι συμπατριώτες μας και φίλοι μας, εκλεγμένοι μάλιστα σε κάποιους Δήμους. Ζουν οικογενειακώς και ολοχρονίς στην μικρή πατρίδα τους και προσπαθούν να προκόψουν σε μια από τις πιο δυσμενείς περιόδους για την ελληνική ύπαιθρο, στο άψυχο σώμα της οποίας έχουν πέσει τα αχόρταγα κοράκια κάθε είδους και πλουτίζουν από τα κομμάτια της ενώ οι πολιτικοί φωτογραφίζονται στα πανηγύρια και βλέπουν απαθώς την ολοκληρωτική κατάρρευση κάθε τόπου.  

Το πιστεύω, όλοι θέλουν και ειλικρινά να κάνουν κάτι για τον τόπο τους αλλά όταν εκόντες – άκοντες βρίσκονται κι αυτοί στην δαγκάνα των συμφερόντων που λυμαίνονται την καθόλου αθώα Τοπική Αυτοδιοίκηση, μοιραία συμβάλλουν στην απαξίωση κάθε προσπάθειας που γίνεται συστηματικά από την διαπλοκή που έχει ποτίσει ως το κόκκαλο τον θεσμό.

Είμαστε στο πλευρό τους και τους κατανοούμε αλλά δεν θέλουμε να βρεθούμε ποτέ στη θέση τους να προβάλλουν μισά έργα, όπως το γήπεδο 5 Χ 5 σε κάποιο ορεινό χωριό της Στερεάς Ελλάδας το οποίο τέλειωσε αλλά ο εργολάβος ξέχασε να βάλει δοκάρια. Πάραυτα, το ατελές έργο θεωρήθηκε αναγκαίο από τον φίλο αυτοδιοικητικό μιας και το χωριό έχει λίγο κόσμο τώρα, να προβληθεί στα ΜΚΔ,  και έτσι, με έμμεσο τρόπο έκανε γνωστή για μια ακόμη φορά, την αδιαφορία για κάθε αποτέλεσμα που βασιλεύει σε κάθε τόπο και η οποία έχει ριζώσει για καλά.

ΥΓ. Συνιστώ το γήπεδο να μην το κλείσουν γιατί κάτι έρμα γιδοπρόβατα που βόσκουν στην ξεραίλα μπορεί εκεί να δροσίσουν το στόμα τους. Αυτά εξάλλου ελάχιστα τους απασχολεί αν το γήπεδο έχει δοκάρια. Για την ποιότητα του γκαζόν, σίγουρα έχουν λόγο…


ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΨΗ, 05082024

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου