Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024

ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΜΑ





Πάνε τώρα τρεις εβδομάδες που μέσω του Facebook έκανα μια έκκληση για προσφορά αίματος που είχε ανάγκη η μάνα μου η οποία νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο Λαμίας και η ανταπόκριση ήταν συγκινητική. Η κυρά Κούλα χάρη στο αίμα που έδωσαν πολλοί φίλοι και φίλες ξεπέρασε το πρόβλημα που αντιμετώπιζε, πήρε προχθές εξιτήριο και στέλνει ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους που την βοήθησαν να πάρει μια βαθιά ανάσα ζωής.
Με τη σειρά μου κι εγώ ευχαριστώ τις δεκάδες ανθρώπων απ’ όλη την Ελλάδα που ανεξάρτητα αν θα μπορούσαν να δώσουν αίμα έδειξαν ενδιαφέρον για την μάνα μου. Με την ευκαιρία δράττομαι να πω ότι έκανα και μια στατιστική από την οποία βγήκε πως οι περισσότεροι που έδειξαν ενδιαφέρον ήταν πάνω από τα 40 πράγμα που για πολλούς και αυτονόητους λόγους μειώνει την ικανότητα για αιμοδοσία. Κάτω από τα 40, ακόμη και μεταξύ στενών συγγενών η ανταπόκριση ήταν ελάχιστη, λες και αυτή η γενιά αγνοεί την αιμοδοσία ή την θεωρεί περιττή.
Πιστεύω πως αυτό το συμπέρασμα το αναγνωρίζουν εμπράκτως και οι αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες και αναζητούν λύσεις…
Ιδιαίτερα πρέπει να ευχαριστήσω τον ΕΔΟΕΑΠ, το ταμείο των δημοσιογράφων που επικοινώνησε άμεσα μαζί μου και έστειλε αίμα, τον Δήμο Μακρακώμης καθώς και την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας. Τους φίλους και τις φίλες που έδειξαν ενδιαφέρον και έδωσαν αίμα τους ευχαρίστησα προσωπικά και ελπίζω μέσα στην αγωνία να μην ξέχασα κανέναν. Εύχομαι δε, κανένας να μην βρίσκεται σε αυτή τη θέση και βεβαίως, να δούμε όλοι με πραγματικό ενδιαφέρον την αιμοδοσία για να νιώθουν ασφαλείς όσοι χρειάζονται αίμα.
Στη φωτογραφία (2009) η κυρά Κούλα που για να διασκεδάσει την αγωνία της στο νοσοκομείο σχεδίαζε μόλις βγει απ’ αυτό να φτιάξει ένα μεγάλο ταψί με κολοκυθολέλουδα που είναι η αδυναμία της και να μας καλέσει όλους σε ένα μεγάλο τραπέζι. Φέτος δεν προλαβαίνει αλλά του χρόνου την βλέπω ικανή να το κάνει και ακόμη να ξαναφτιάξει την αυλή της και να την γεμίσει γλάστρες και ορτανσίες...

ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΨΗ, 09092024

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου