Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ "ΚΙΣΣΑΣ" ΣΤΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ

Ο Αντώνης Παπαδάκος με τον Σωτήρη Πάτα στην είσοδο του Παντοπωλείου
Πρώτος μου σταθμός όταν πηγαίνω τώρα στην Καρδίτσα, είναι πάντα το Παντοπωλείο «Αμάραντες Γεύσεις» του Αντώνη Παπαδάκου στην Δημοτική Αγορά της Καρδίτσας αλλά κι εκεί συναντώ πλέον τους περισσότερους φίλους και φίλες από την Καρδίτσα καθώς το μαγαζί έχει εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς για τα καρδιτσιώτικα προϊόντα και ωραίο στέκι.

Φυσικά και δεν μπλεκόμαστε συνέχεια στα πόδια του Αντώνη και της βοηθού του Στέλλας αφού μπορούμε να κάτσουμε στα διπλανά καφενεία και από εκεί παρακολουθούμε την κίνηση και τα πράγματα. Έτσι έγινε και προχθές, όταν ξαφνικά φάνηκε από την πλευρά του στεγασμένου διαδρόμου να πλησιάζει ο Σωτήρης Πάτας κυλώντας ένα μεγάλο βαρέλι και παραξενεύτηκα καθώς έχω και χρόνια να δω αυτή τη σκηνή σε εμπορικό κατάστημα. 



Πλησίασα και είδα πως επρόκειτο για ένα βαρέλι φέτα της Βιομηχανίας Γάλακτος «Κίσσας» που έχει την έδρα της στο κοντινό Μουζάκι και το έφερε από το διάδρομο στην πίσω είσοδο. Εκεί άρχισε με τα εργαλεία του να χαλαρώνει τα στεφάνια του βαρελιού – ξεφούντωμα λέγεται αυτό- για να ανοίξει την πάνω πλευρά και να το βάλουν έτσι στο ψυγείο ώστε να μη χάσει με την μετάγγιση τίποτα από τη γεύση του και από την μυρωδιά του. Γέμισε ο αέρας του Παντοπωλείου από την ερεθιστική μυρωδιά της εξαιρετικής φέτας «Κίσσας» που ωριμάζει μέσα σε δρύινα βαρέλια και φυσικά ο Αντώνης πήρε ένα μεγάλο μαχαίρι και από ένα επίσης μεγάλο κομμάτι τυριού μας έδωσε να τη δοκιμάσουμε.

Τα λόγια εδώ περιττεύουν για την γεύση αυτού του μοναδικού προϊόντος που βάλαμε στο στόμα μας και καμαρώσαμε όλοι, γιατί αυτό παράγεται στο Μουζάκι με γάλα από αιγοπρόβατα που βόσκουν στα Άγραφα, την Αργιθέα και στις  γύρω περιοχές και το οποίο συγκεντρώνεται και επεξεργάζεται με τις πλέον σύγχρονες μεθόδους.



Και δεν είναι μόνο η βαρελίσια φέτα του «Κίσσα» εξαιρετική· όλα τα προϊόντα του όπως φέτα, γιαούρτι, ανθότυρο, κασέρι, ξυνόγαλο, τσαλαφούτι, γραβιέρα Αγράφων Π.Ο.Π. Κίσσας, γιαούρτι με φρούτα Kiss Fru (www.kissas.gr) είναι εξαιρετικά και δικαίως έχουν κερδίσει μια καλή θέση τόσο στην τοπική αλλά και τη διεθνή αγορά και τα οποία όποιος επιθυμεί μπορεί να τα βρει στο Παντοπωλείο «Αμάραντες Γεύσεις» (Δημοτική αγορά Καρδίτσας  Πεζόδρομος Αθ Διάκου και Βάλβη κατάστημα Ι-05 τηλ: 2441 020991, amarantesgafseis@yahoo.gr   και www.amarantesgefseis.gr.

ΑΘΗΝΑ, 28112016


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου