Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ «Η ΕΙΔΗΣΗ ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟ»

Ο τέως πρόεδρος της ΕΦΕ Ζήσης Αγγελόπουλος, ο Δημήτρης Γκιώνης και η Φανή Πετραλιά από το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ και πρόεδρος της ΕΦΕ Μάριος Λώλος στα σημερινά εγκαίνια.
Τι να πω περισσότερο, όταν ο τίτλος «Η είδηση υπό διωγμό», τα λέει όλα; Ο λόγος για την ομώνυμη έκθεση που διοργάνωσε το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (ΕΦΕ) και εγιανιάστηκε απόψε στη «Γκαλερί 7», Σόλωνος 20 και Βουκουρεστίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Οκτωβρίου 2012.


Η έκθεση όπως διαβάζουμε στο εισαγωγικό σημείωμα του καταλόγου είναι αφιερωμένη στους ανθρώπους του Τύπου που γίνονται οι ίδιοι πρωταγωνιστές της είδησης στην προσπάθειά τους να αποτυπώσουν τα τεκταινόμενα, οι εργαζόμενοι στον Τύπο -με κύριους πρωταγωνιστές τυς φωτορεπόρτερ και τους εικονολήπτες, αφού ο εξοπλισμός τους προδίδει την ιδιότητά τους- γίνονται οι ίδιοι θύματα.


Η έκθεση «Η είδηση υπό διωγμό» παρυσιάζει στο ευρύ κοινό τους κινδύνους που εμπεριέχει μια δημοσιευμένη -ή μη- φωτογραφία. Πολλές από τις φωτογραφίες που παρουσιάζονται δεν έχουν δημοσιευθεί. Για τον πρόσθετο αυτό λόγο, η έκθεση αποτελεί ένα ελάχιστο φόρο τιμής στους φωτορεπόρτερ, που καθημερινά προσπαθούν να αποτυπώσουν  -και να αποκαλύψουν- την αλήθεια, με οποιδήποτε κόστος, σε πολύ δύσκολες στιγμές, είτε οι ίδιοι ως πρωταγωνιστές της ωτογραφιζόμενης στιγμής, είτε ως αυτόπτες μάρτυρες ενός ντοκουμέντου, που για το «κλικ» που τράβηξαν τους ασκήθηκε βία, χωρίς κάποιος άλλος φακός να είναι παρών για να αποτυπώσει τη στιγμή.  
 
Οι φωτογράφοι που συμμετέχουν: Αναγνωστόπουλος Παύλος, Βλάχος Αλέξανδρος, Θεοδόσης Δημήτρης, Κουτρουμάνος Βασίλης, Ματσάγγος Στέλιος, Μπελτές Αλέξανδρος, Μπεχράκης Γιάννης, Νικολαϊδης Γιώργος, Νικολόπουλος Αντώνης, Παναγιώτου Ορέστης, Παντζαρτζή Συμέλα, Πανουσιάδου Χρύσα, Πιταράκης Λευτέρης, Σαίτας Παντελής, Σαρρηκώστας Πάρης, Σταματίου Αλέξανδρος, Χρυσοχοίδης Γρηγόρης.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.esiea.gr, morfotiko@esiea.gr, www.photounion.gr, feel@otenet.gr, www.gallery7.gr, gallery7@hol.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου