Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

«ΤΥΧΗ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΗ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΚΑΝΘΟ


Πάνω εκεί που τέλειωνε ο περασμένος χρόνος, ο Άκανθος έκανε την έκπληξη με την παρουσίαση την ποιητικής του συλλογής «ΤΥΧΗ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΗ» (Εκδόσεις «Φίλντισι») και αρκετοί φίλοι αψηφήσαμε την βροχή εκείνο το απόγευμα και πήγαμε στον ανακαινισμένο χώρο του «ΡΟΜΑΝΤΖΟ», στην οδό Αναξαγόρα, στο πολύχρωμο, πολυφυλετικό Γεράνι.


Παράλληλα με την παρουσίαση του βιβλίου, παρουσιάστηκε και η Εγκατάσταση Λόγου και Γραφής «Τύχη και Ανάγκη», ήτοι, πενήντα τρεις συνθέσεις με μέσο το Λόγο, καθώς και πέντε εικαστικά σχέδια του ιδίου και η έκδοση σχεδιασμένη και κατασκευασμένη από τον ίδιο με την ιαπωνική μέθοδο δεσίματος στο χέρι! Την εγκατάσταση διέυθηνε  ο κριτικός και ποιητής Κώστας Παπαθανασίου ο οποίος συνδιαλέχθηκε με τον Άκανθο και τους συνδαιτυμόνες σε ένα διάλογο, περιπατητικό ανάμεσα στον σκηνογραφημένο χώρο υπό τους ήχους μουσικής που επέλεξε ο ίδιος και ο ποιητής. Κατά την διάρκεια του συμβάντος ακούστηκαν αναγνώσεις των συνθέσεων ηχογραφημένες αλλά και ζωντανά από τον ίδιο τον ποιητή, την Ντόρα Ντο, την Αναστασία Πελεκάνου, τη Μαρτίνα Δημοπούλου και τη Τζούτζη Μαντζουράνη που μετέφρασε και διάβασε δύο συνθέσεις του Άκανθου στην αγγλική και τη γαλλική.


Σημειώνουμε πως στην εκδήλωση ιδιαίτερο, λόγω πείρας βεβαίως, έπαιξε ο καλός φίλος όλων μας Βασίλης Χατζηϊακώβου και μίλησαν για τον Άκανθο και το έργο του οι φίλοι ποιητές Στέλιος Ιορδανίδης και Παναγής Αντωνόπουλος.



- Ο Ακτήμων από την πλευρά του εύχεται καλοτάξιδο το βιβλίο του Άκανθου και επιφυλλάσεται να γράψει περισσότερα γι’ αυτό τις επόμενες ημέρες που θα προσπαθήσει να κλείσει μια ολόκληρη εβδομάδα παραμονής στην Αθήνα. Εκτός απροόπτου βέβαια…

Περισσότερες φωτογραφίες: https://www.facebook.com/ilias.provopoulos/media_set?set=a.10202820441289489&type=1


ΑΘΗΝΑ, 04012013


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου