Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

ΓΙΑΤΙ ΣΤ’ ΑΓΡΑΦΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ

Η δικηγόρος Ιωάννα Χατζοπούλου αναλύει τις νομικές πτυχές του ζητήματος.


Ήταν μια μεγάλη στιγμή χθες για τον αγώνα κατά της εγκατάστασης των ΒΑΠΕ (Βιομηχανία Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας) στην Αθήνα. Στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων συναντήθηκαν κατόπιν πρωτοβουλίας του Δικτύου Φορέων και Πολιτών για την Προστασία των Αγράφων και της Κίνηση Πολιτών για την Προστασία του Ευρυτανικού Περιβάλλοντος συναντήθηκαν για να συζητήσουν τον μεγάλο κίνδυνο που απειλεί τα Άγραφα.





Οι παρευρισκόμενοι άκουσαν με ενδιαφέρον τους εισηγητές  Ιωάννα Χατζοπούλου, δικηγόρο Dr Νομικής Σχολής της Βέρνης στο Δίκαιο Περιβάλλοντος και δασικής προστασίας,  Δημήτρη Παυλάκη, οικονομολόγο – πολιτικό μηχανικό, Τρύφωνα Κόλλια, δικηγόρο καθώς που μίλησαν για τα νομικά και τα τεχνικά μέρη του θέματος, την Φόνη Τσιμάκη και τον Κώστα Συγγούνη για την εμπειρία της Νότιας Ευρυτανίας που στέφθηκε με επιτυχία καθώς μετά από μια πρωτοφανή κινητοποίηση αποτράπηκε η εγκατάσταση αιολικών πάρκων στα Κοκκάλια και την Γραμμένη Οξιά. Τις εισηγήσεις ακολούθησε συζήτηση και σύντομες  παρεμβάσεις, από τον Θωμά Κώτσια, πρώην βουλευτή Ευρυτανίας, Παντελή Αποστόλη, πρόεδρο του ΕΟΣ Καρδίτσας, εκπροσώπους συλλόγων και πολιτών ενώ πολύ ενδιαφέρον προξένησε το βίντεο που έκανε η Λεωνή Θανάσουλα με το οδοιπορικό στις περιοχές που απειλούνται.

Ο Αποστόλης Παντελής συντονίζει την εκδήλωση. 
Η δικηγόρος Ιωάννα Χατζοπούλου 

Η Φόνη Τσιμάκη δείχνει τον χάρτη όπου όλα τα βουνά πρόκειται να γίνουν αιολικά πάρκα.
Ο Δημήτρης Παυλάκης εξηγεί με στοιχεία την απάτη των αιολικών.


Ο Κώστας Συγγούνης μιλάει για το πως κατάφεραν
 να απομακρύνουν τον κίνδυνο των αιολικών από το Κρίκελλο.
  
Ο πρώην βουλευτής Θωμάς Κώτσιας παρεμβαίνει με αδιάσειστα στοιχεία. 


Ο Χρήστος Φασούλας από τον ΕΟΣ Καρδίτσας αναλύει πτυχές του αγώνα. 
Ο Πρόεδρος του ΕΟΣ Καρδίτσας Παντελής Μανώλης
μιλάει για τον αγώνα κατά των αιολικών στις κορυφές των Αγράφων.

Η χθεσινή συνάντηση ήταν η αρχή ενός μεγάλου αγώνα για να μείνουν τα Άγραφα έξω από τον κυκλώνα της πράσινης ανάπτυξης, η οποία δεν είναι καθόλου πράσινη όπως την προτάσσουν και την προπαγανδίζουν οι θιασώτες της και οι υποτακτικοί τους και έχει στόχο μόνο το κέρδος αδιαφορώντας για τη φύση αλλά κυρίως για τους ανθρώπους που στα σχέδια τους αντιμετωπίζονται μόνο ως ιθαγενείς οι οποίοι γοητεύονται από «δώρα»!

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Συντονιστικό για την Προστασία των Αγράφων diktyoagrafa@gmail.com και xfasoulas@yahoo.gr (Χρήστος Φασούλας)
Κίνηση Πολιτών για την Προστασία του Ευρυτανικού Περιβάλλοντος, Μανώλης Κοπανάκης emkopanakis@gmail.com και Φώνη Τσιμάκη pertsimaki@yahoo.gr
και fb: https://www.facebook.com/kinisi.politon.evrytania

Θα ακολουθήσει πλήρες ρεπορτάζ και στοιχεία από την εκδήλωση.

ΑΘΗΝΑ, 03062018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου