Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021

Η NEXT DEAL KAI O ΑΚΤΗΜΟΝΑΣ

 


Είχαν συνηθίσει πολλοί φίλοι και οι αναγνώστες μου -από την εποχή της αλησμόνητης «Ελευθεροτυπίας»-, να διαβάζουν αυτά που έγραφα τότε στην εφημερίδα κατόπιν στο μπλογκ του Ακτήμονα, πράγμα που υποστήριζα με ανακοινώσεις στο facebook που άρχισε να εξαπλώνεται σαν μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Ήρθε καιρός όμως που αυτό το εργαλείο είδε πως δεν το συμφέρει η σελίδα μου να γίνεται μια γέφυρα που του διαφεύγουν κέρδη και με εύσχημο τρόπο την έριξε! Αποτέλεσμα είναι να πάψουν να εμφανίζονται στη σελίδα μου οι αναρτήσεις του Ακτήμονα (actimon… - δεν γράφω περισσότερα) γιατί θα μας κόψει κι από εδώ και θα επιστρέψουμε στην εποχή του παραδοσιακού ταχυδρομείου η στην καλύτερη περίπτωση, τότε που διαβάζαμε ακόμη εφημερίδες από τα μανταλάκια.

Είναι μια υπόθεση που δεν αντιπαλεύεται και οδηγεί σε σκέψεις του κατά πόσον μας επιτρέπεται να δημοσιεύουμε κείμενα και εικόνες με την υπογραφή μας στα κοινωνικά δίκτυα και συχνά μας το… επιβεβαιώνουν οι διαχειριστές τους με τον χειρότερο τρόπο. Από εκεί και πέρα οι αποφάσεις είναι δικές μας για το πόσο θα ακολουθήσουμε τις επιθυμίες τους και φυσικά να βρούμε τρόπους να αντιδράσουμε αν θέλουμε να κοινοποιούμε τη γνώμη μας και το έργο μας. Αλλιώς σωπαίνουμε και βγαίνουμε από το παιχνίδι.

Μέσα όμως σε αυτό το κλίμα, η διέξοδος βρέθηκε χάρη στη συνεργασία που ξεκίνησα από τον περασμένο Οκτώβριο με την ιστοσελίδα NEXTDEAL του καλού φίλου Βαγγέλη Σπύρου, που δημοσιεύει κυρίως θέματα που αφορούν τον τραπεζικό και ασφαλιστικό κλάδο, ελαφρώς προσαρμοσμένα και χωρίς να χάνουν πολλά από το ύφος του Ακτήμονα. Για δεοντολογικούς δε λόγους, δεν τα μεταφέρω προς το παρόν στη σελίδα του Ακτήμονα αλλά για να μην χαθεί αυτός, αρχίζω πάλι να γράφω διάφορα άλλα ώστε να διατηρηθεί -εννοείται και με την υποστήριξή μέσω του συστήματος DONATE και να μην σβήσει και να βρίσκουν όσοι επιθυμούν, κάποια ιδιαίτερα κείμενα του Ακτήμονα, τόσο για την ύπαιθρο χώρα και τους ανθρώπους της, όσο βέβαια και για την πόλη και τα πράγματά της.

Από σήμερα λοιπόν επιχειρώ, εκτός από τα κείμενα και τις φωτογραφίες που δημοσιεύω στη NEXTDEAL να έχω και μια τακτική εμφάνιση με κάποια πράγματα πιο προσωπικά στον Ακτήμονα, ώστε να μπορέσει το ιστολόγιό του να συνεχίσει και να προκόψει. Στη NEXTDEAL θα διαβάζετε πιο γενικά πράγματα ενώ στον Ακτήμονα, πιο ιδιαίτερα για να διατηρηθεί η φυσιογνωμία του όπως ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια και φυσικά να συνεχίσει, αφού ανέλαβε τότε και την παρουσίαση θεμάτων από τις Μικρές Πατρίδες.   

Καλή συνέχεια να έχουμε…                                    

 YΓ. Η φωτογραφία συμβολική, από εποχές πριν μπουν στη ζωή μας τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης…


ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΨΗ, 23082021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου