Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΙΔΗΣΗ

 


Με συστήνει ως τον προσωπικό του φωτογράφο και ομολογώ, δεν με χαλάει καθόλου γιατί εκτός του ότι μου επιτρέπει να έχω εγώ την πρωτοβουλία που και πότε θα πατήσω το κλικ, με τις φωτογραφίς που τραβάω θα περάσω μαζί του στην αθανασία. Στην αθανασία των λίγων και των εκλεκτών που κυκλοφορούμε ακόμη στο κέντρο της πόλης έχοντας πάντα τη διάθεση να γνωρίσουμε καινούργια πράγματα και φυσικά να τα συγκρίνουμε με όσα έχουμε ζήσει. Να αναφερθούμε σε πρόσωπα και καταστάσεις που είδαμε και ζήσαμε τα τελευταία σαράντα χρόνια, να μιλήσουμε για εμβληματικές μορφές της πόλης, να κάτσουμε σε ένα τραπέζι με φίλους και να κουβεντιάσουμε για τις ειδήσεις που τρέχουν γύρω μας.

Κι ακόμα, όταν  δεν έχει είδηση –τελευταία και χωρίς να φταίει ο κορωνοϊός η πόλη κοιμάται σαν να είναι ναρκωμένη- να την δημιουργήσουμε. Έτσι κάναμε είδηση και τον εμβολιασμό του, στο μνημείο της πόλης που λέγεται Οφθαλμιατρείο και κακώς δεν αναφέρεται, μαζί με τον ναό του Αγίου Διονυσίου των Καθολικών ως πενταλογία της Πανεπιστημίου και περιορίζεται ως «Τριλογία» των νεοκλασσικών ιδρυμάτων.

Σαν τον Παπαδιαμάντη στη Δεξαμενή, ο Βασίλης έζησε το τέτερτο της αναμονής μετά τον εμβολιασμό κοιτάζοντας μέσα του. Στον προθάλαμο με την ανενεργή κρήνη...

Χάρη του εμβολιασμού λοιπόν, σε μια κρίσιμη στιγμή για την επιδημία που ο διχασμός εκφράζεται δυναμικά, ο Βασίλης με την προσωπική εμπειρία της νόσου, έδωσε το παράδειγμα για να πειστούν και όσοι αποφεύγουν να κάτσουν στην καρέκλα του εμβολιαστικού κέντρου. Τύχη αγαθή γι’ αυτόν (τον αγαπάνε ακόμη και οι αλγόριθμοι του Υπουργείου Υγείας) τον έστειλαν να εμβολιαστεί στο Οφθαλμιατρείο και η επιβλητικότητα του χώρου με τις μαρμάρινες στήλες των ευεργετών, των δωρητών καθώς και των πινάκων ορισμένων που συνέβαλλαν στην ίδρυση και την λειτουργία εκτός του ότι κάνουν μοναδική την εμπειρία μας επιτρέπει να την χαρακτηρίσουμε και σημαδιακή.

Καλή του ανοσία…

ΑΘΗΝΑ - ΚΟΛΩΝΟΣ, 27112021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου