Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021

Η ΑΜΟΡΓΟΣ ΕΜΠΝΕΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ

 

Γνωριμία με τα Θολάρια για τους συνέδρους.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν το 18ο  Συνέδριο Τουρισμού και Πολιτισμού YPERIA 2021 και το 12ο  Amorgos Tourism Film Festival

Ο Δήμαρχος Αμοργού Λευτέρης Καραίσκος, η Ειρήνη Γιαννακοπούλου και η  Κλέλια Χαρίση-εκπρόσωπος της UNESCO και της International Action Art. 

Ασφαλώς και το καλοκαίρι είναι η περίοδος που την Αμοργό θέλει να γνωρίσει και απολαύσει ο περισσότερος κόσμος αλλά από την άλλη, έναν μεγάλο επίσης αριθμό ανθρώπων δεν τον νοιάζει η εποχή· αρκεί να βρίσκεται εκεί, να περπατάει και να αναπνέει τον αέρα αυτού του μοναδικού νησιού των Κυκλάδων και ολόκληρου του Αιγαίου.

 

Η Ελένη Κουντουρούπη και ο Αλεξάντερ Κάμμελ

Χάρη αυτού και φυσικά της φήμης που απόκτησε η Αμοργός σαν ένα μοναδικό νησί  τα τελευταία  χρόνια, το Διεθνές Συνέδριο Τουρισμού και Πολιτισμού ΥΠΕΡΙΑ που ξεκίνησε το 2003 έχει μεταφέρει τις εργασίες του στις αρχές του Νοεμβρίου. Παράλληλα με την ΥΠΕΡΙΑ γίνεται και το Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού που διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Αμοργού, τον Δήμο Αμοργού και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, διανύει ήδη το 12ο έτος του και η διεθνής απήχησή του προσελκύει όλο και περισσότερες συμμετοχές. Αποτέλεσμα της γόνιμης αυτής πρωτοβουλίας της κυρίας Ειρήνης Γιαννακοπούλου (Aegialis Hotel & Spa) και των συνεργατών ήταν η Αμοργός να εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε ένα σημαντικό κέντρο όπου οι δημιουργοί συναντιούνται, ανταλλάσουν ιδέες, ανοίγουν καινούργιους δρόμους και  φυσικά διαγωνίζονται.

 

Η Ελένη Κουντουρούπη και η πρέσβειρα της Αργεντινής-Maria Lucia Dougherty de Sanchez

Το 18ο Διεθνές Συνέδριο Τουρισμού & Πολιτισμού ΥΠΕΡΙΑ 2021 και το 12ο Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού (4 – 9 Νοεμβρίου) ολοκληρώθηκαν για άλλη μια χρονιά με μεγάλη επιτυχία  με 45 συμμετέχοντες από 15 χώρες. Ιδιαίτερες δε ήταν οι συμμετοχές της πρέσβειρας της Αργεντινής-Maria Lucia Dougherty de Sanchez και της Κλέλια Χαρίση-εκπρόσωπο της UNESCO και της International Action Art. Η ομάδα του ΥΠΕΡΙΑ και του Φεστιβάλ ξενάγησε τους καλεσμένους της στα μυστικά και αυθεντικά σημεία του νησιού, δίνοντάς τους την ευκαιρία να ανακαλύψουν την ομορφιά των τοπίων, τις γεύσεις της πλούσιας γαστρονομίας και την ευγένεια και τη φιλοξενία των κατοίκων της Αμοργού. Οι δραστηριότητες έκλεισαν με τις απονομές βραβείων του 12ου Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού και την ταινία «Vilnius, Amazing wherever you think it is» απο “Wide Wings”, στην πρώτη θέση, κερδίζοντας το Grand Prix - τη καλύτερη ταινία του Φεστιβάλ. Η διεθνής κριτική επιτροπή αποφάσισε επίσης να βραβεύσει ταινίες από 17 ακόμη χώρες σε δέκα διαγωνιστικές κατηγορίες. Η Ελλάδα και η Ισπανία ήταν οι χώρες με τους περισσότερους νικητές και ακολουθούν η Αυστρία, η Πορτογαλία, η Ιαπωνία και η Ιταλία.

Επίσκεψη των συνέδρων στην Αρκεσίνη


 Το 12ο Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού έλαβε περισσότερες από 140 εγγραφές ταινιών από 37 χώρες, γεγονός που αντανακλά τον ανταγωνιστικό και διεθνή χαρακτήρα του. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε Ακαδημία Κινηματογράφου καθημερινά από επαγγελματίες στον χώρο του Ελληνικού Κινηματογράφου όπως, οι Κώστας Σκύφτας, Ανδρέας Λαμπρόπουλος, Κώστας Καρύδας και Αρίσταρχος Παπαδανιήλ, οι οποίοι δίδαξαν μαθητές από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Στις προβολές ταινιών, η είσοδος στο κοινό ήταν ελεύθερη για παρακολούθηση, καθώς και για τις ομιλίες με θεματολογία την Γαστρονομία, την υγεία, το Περιβάλλον, την Κινηματογραφική σκηνή και το Marketing.

Στο Αmvrosia Restaurant στο Aegialis Hotel & Spa

Μερικές από τις ομιλίες ήταν: 

- «Τουρισμός και COVID 19 σε τροχιά σύγκρουσης», Κώστας Μαργαρίτης Δημοσιογράφος

- «Καταπολέμηση της ρύπανσης της θάλασσας, Μεγάλο στοίχημα-Στόχος», Σταμάτης Γρίσπος - Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Περιβαλλοντικού Συλλόγου Θολαρίων «Αρχαία Βίγλα»

-«Η Αμοργός μου, ένα ταξίδι στη γαστρονομία και τον πολιτισμό», Ρένα Βεκρή - Συγγραφέας

-«Κινηματογραφικές Επιτροπές, Παραγωγή Κινηματογράφου και Τουριστική Ανάπτυξη», Γιάννης Κουτσομύτης - δημοσιογράφος και παραγωγός.

-«Πώς μπορεί ο τουρισμός να αναπτυχθεί μέσω των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης;» Chris Torres - Ιδρυτής & Διευθυντής - The Tourism Marketing

-«Το μάρκετινγκ ταξιδιωτικών βίντεο θα σώσει την τουριστική βιομηχανία» - Santi Valldeperez - κινηματογραφιστής, ειδικός στο τουριστικό μάρκετινγκ και διευθυντής του Terres Travel Festival.

 Οι προβολές ταινιών, οι ομιλίες και η Απονομή Βραβείων στο κόκκινο χαλί πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων ANATOLIA του ξενοδοχείου Aegialis Hotel & Spa , στο νησί της Αμοργού.

 

Αμοργιανό γλέντι στην ταβέρνα "Θαλασσινό Όνειρο"

Σχετικά με το Φεστιβάλ

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού είναι μια ετήσια τετραήμερη εκδήλωση, που διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Αμοργού, τον Δήμο Αμοργού και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Ξεκίνησε το 2010 κατά τη διάρκεια του 8ου Διεθνούς Συνεδρίου Πολιτισμού και Τουρισμού ΥΠΕΡΙΑ και κύριος σκοπός του Φεστιβάλ είναι η δημιουργία μιας διεθνούς πλατφόρμας για την ενίσχυση του παγκόσμιου τουρισμού μέσω οπτικοακουστικών μέσων και την επιβράβευση των καλύτερων τουριστικών ταινιών και ταξιδιωτικών βίντεο στον κόσμο. Το Φεστιβάλ σημειώνεται είναι μέλος της Διεθνούς Επιτροπής Φεστιβάλ Ταινιών Τουρισμού – CIFFT, με έδρα την Βιέννη.

 E-mail: info@amorgosfilmfestival.com Tηλ. +30 6936608678 www.amorgosfilmfestival.com


ΑΘΗΝΑ, 24112021

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου