Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΘΕΛΕΙ ΤΡΟΠΟ…

 


Δυο χρόνια σχεδόν διαμονής στο χωριό λόγω καραντίνας και άλλων υποχρεώσεων, ήταν αρκετά να αγριέψω και τούτο δεν έδειχναν μόνο τα γένια, αλλά και η μέσα διάθεση που προκάλεσε η μακρόχρονη διαβίωση σε έναν τόπο που αξίζει να τον αγαπάμε μόνο όταν ήμαστε μακριά και ακόμη καλύτερα αν τον έχουμε στην καρδιά μας όπως στα παιδικά χρόνια…


Με λίγα λόγια, η περίοδος της διαμονής στην μικρή πατρίδα τέλειωσε και η επανεγκατάσταση στην Αθήνα για αρκετά χρόνια είναι από σήμερα γεγονός. Μια κίνηση που δεν μοιάζει με την πρώτη φορά, πριν από 41 χρόνια, αλλά έχει την εμπειρία μιας ολόκληρης εποχής και κυρίως την πρόκληση της σύγκρισης τεσσάρων δεκαετιών μετά από δύο χρόνια περιοριστικών μέτρων λόγω της επιδημίας, μιας πόλης που αν μη τι άλλο χρόνια την γνώρισα απ’ όλες τις πλευρές της, την έζησα με όλους τους τρόπους, την αγάπησα για όλα όσα είναι, καλά και άσχημα. Τώρα καλούμαι να την γνωρίσω πάλι από την αρχή δίνοντας πια μεγαλύτερη προσοχή στα σημάδια  που της άφησαν τα δυο τελευταία χρόνια. Σε κάνα δυο αναγνωριστικές επισκέψεις τον τελευταίο καιρό στην Αθήνα είδα τις τρομερές αλλαγές που έγιναν και κατάλαβα πως έρχονται ακόμη περισσότερες και αυτό είναι που με προκαλεί να αρχίσω πάλι να βρίσκομαι συνέχεια στους δρόμους και ότι βλέπω να τα διαβάζουμε είτε στην ιστοσελίδα του Ακτήμονα (actimon γράφω μόνο γιατί το fb την έχει μπλοκάρει γιατί δεν θέλει να χάνει έσοδα) ή σε κάποια άλλη, όπως τη NEXTDEAL που φιλοξενεί διάφορα δημοσιεύματά μου. Θα σας κρατήσω ενήμερους για όποια εξέλιξη υπάρχει καθώς αυτό με ενδιαφέρει και επαγγελματικά.

 





Επειδή έτσι αγριεμένος που ήμουν από τόσο καιρό στο ύπαιθρο δεν θα ένιωθα και τόσο καλά να κινούμαι στην πόλη με γένια και μουστάκια ώριμου αγρότη, πέρασα χθες από το κουρείο Gentlemen Barbershop (Ακαδημίας 76, απέναντι από την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής) στου οποίου τον κατάλογο των πελατών κοντεύω να είμαι από τους πρεσβύτερους να με συμμαζέψουν τουλάχιστον εξωτερικά. Δεν ξέρω αν το έκαναν επίτηδες ή έτυχε αλλά είχα την τύχη και την χαρά να ασχοληθεί μαζί μου όλο το προσωπικό του καταστήματος. 

Κώστα, Πόπη, Στάθη, Νίκο και Διονύση σας ευχαριστώ όλους…

ΑΘΗΝΑ, 30112021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου