Σάββατο 20 Απριλίου 2013

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΑΣΕ ΤΟ ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ ΣΤΙΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ;


 
 
Είχα την εντύπωση, πως μετά την διαδικτυακή εκστρατεία κατά των φραουλοπαραγωγών (εν γένει και αδιακρίτως) σήμερα που πήγα στις λαικές αγορές δεν θα έβλεπα ούτε ένα πάγκο με φράουλες. Αντιθέτως, τόσο στη λαϊκή της Καλλιδρομίου ή οποία δεν είναι καθόλου λαϊκή αγορά αλλά event του Σαββάτου στα Εξάρχεια, όσο και στη λαϊκή της Αλκαμένους η οποία είναι από τις πιο ενδιαφέρουρες της Αθήνας, οι πάγκοι και πολλοί ήταν και γεμάτοι με κατακόκινες φράουλες με τιμές που έπαιζαν ανάλογα την ποιότητα.
 
Ο  κόσμος πάλι, έδειχνε σαν να μην είχε ακούσει τίποτα για τα γεγονότα της Μανωλάδας και το μόνο που τον ενδιέφερε να βάλει στο στόμα του λίγες φράουλες να νιώσει πως ήρθε η άνοιξη. Επίσης, οι περισσότερες καρτέλες που δήλωναν την προέλευση τους δεν έκρυβαν ότι προέρχονται από την αμαρτωλή Μανωλάδα ενώ άλλες έγραφαν ότι ήταν από τη γειτονική Βάρδα ή αορίστως από την Ηλεία ή το Άργος. Την ώρα μάλιστα που πέρασα από την Αλκαμένους, οι περισσότεροι μανάβηδες είχαν ξεπουλήσει και άρχιζαν τις προσφορές που έφταναν μέχρι ενάμισυ ευρώ το κιλό χωρίς αυτές να είναι ζουληγμένες.


Το συμπέρασμα που έβγαλα είναι ότι τζάμπα έγινε τόσος θόρυβος γιατί τελικά το μποϊκοτάζ δεν έθιξε καθόλου ούτε τους καλούς ούτε και τους ανάλγητους φραουλοπαραγωγούς. Γιατί τώρα έγινε αυτό; Επειδή μάλλον είμαστε ευαίσθητοι μόνο για τα μάτια του κόσμου που περιδιαβαίνουν στην απομόνωση των social media και πιστεύουμε τα ΜΜΕ μόνο όταν στάζουν αίμα ή κάτι τέλος πάντων που μοιάζει με αίμα που αυτό μπορεί να στάζει από μια πατημένη φράουλα …
ΑΘΗΝΑ, 20042013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου