Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

ΓΙΑΤΙ Ο ΓΑΤΟΣ ΙΣΑΑΚ ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΟΥ…



Τον έχουμε μεγαλώσει και το αναγνωρίζει, ο ωραίος γάτος που ακούει στο όνομα Ισαάκ (νονός ο Άρχων Βασίλης Χατζηϊακώβου) αλλ’ αυτός ακούει και όπως τον αποκαλέσει ο καθένας που έρχεται στο Polis. Είναι όμως διστακτικός στις επαφές με όποιον ή όποια του κάνει ψιτ και τον αποκαλεί «γατούλη» και πλησιάζει μόνο όσους γνωρίζει καλά και βεβαίως αυτούς που τον ταϊζουν. Παλιότερα είχε συντροφιά και τον αδερφό του, έναν άλλο όμορφο μαύρο γάτο που λέγαμε Μαυρούλη αλλά από τότε που αυτός εξαφανίστηκε, ο Ισσαάκ έμεινε ο κυρίαρχος του αιθρίου στο Αρσάκειο και βεβαίως δεν γλίτωσε την στείρωση, πράγμα που ναι μεν του έδωσε βάρος αλλά του στέρησε τις χαρές που έχουν τον Γενάρη οι άλλες γάτες και γάτοι.

 Άπειρος και ασυνήθιστος σε αυτά, τρόμαξε χθες το απόγευμα όταν πήγε να δει και προτιθέμενος να διώξει από την επικράτειά του ένα ζευγάρι αδέσποτων, το οποίο άγνωστο πως βρέθηκε εκεί και παραλίγο να φύγει με κατεβασμένα αυτιά από τον αρσενικό που του διέκοψε τον ερωτικό οίστρο. Φοβισμένος όχι τόσο από τα νύχια αλλά πιθανόν από την βαρβατίλα του άλλου γάτου, μια μυρωδιάπου δεν ξέρει τι είναι και από τι προκαλείται, ήρθε και χώθηκε δίπλα μου και άρχισε μάλιστα να τρίβεται πάνω μου προσδοκώντας την ανταπόδοση την οποία έλαβε αμέσως.

Έτσι περάσαμε λίγη ώρα αγκαλιά εξηγώντας του πως δεν μπορεί στη ζωή να τα έχουμε όλα: αυτός έχει φαγητό, έχει στέγη, έχει φίλους συγγραφείς και ποιήτριες που τις ενθουσιάζει ενώ οι άλλοι οι αδέσποτοι, μόνοι κι έρημοι στο δρόμο να τους κλωτσάει ο ένας και άλλος, τους τρώει το κρύο και βρωμάνε αποφάγια από τους κάδους όπου ψάχνουν για τροφή.  Από το τέντωμα που έκανε και το γουργούρισμά στην αγκαλιά μου κατάλαβα πως συμφωνούσε σε όσα σαν θείος του, του έλεγα . Έτσι και του αφιέρωσα σήμερα λίγες λέξεις γιατί κι αυτός είναι κομμάτι του κέντρου της πόλης και της συνάφειας που ορισμένοι ακόμη καλλιεργούμε σε ένα χώρο που όλο και περισσότερο στενεύει και περιορίζει ανθρώπους, ιδέες και καταστάσεις…  

ΥΓ. Ευχαριστώ την άγνωστη κυρία που ζήτησα να μου κάνει την φωτογραφία με τον Ισσαάκ γιατί λόγω του κρύου και της παρουσίασης του βιβλίου του Νίκου Λαγκαδινού «Εμβατήριο Οπισθοπορείας» ήταν όλοι κλεισμένοι μέσα στην αίθουσα.

ΑΘΗΝΑ, 06022020             

2 σχόλια:

  1. Γράφω για ανθρώπους της πόλης, γράφω για πράγματα που βλέπω, δεν θα έγραφα και για τον γάτο Ισαάκ που ομορφαίνει τις στιγμές μας στο Polis και στο Αίθριο του Αρσακείου και έχει κι αυτός θέση στην ιστορία αυτής της πόλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Strange "water hack" burns 2 lbs in your sleep

    At least 160k women and men are utilizing a simple and secret "liquid hack" to lose 1-2 lbs each night in their sleep.

    It's scientific and works with anybody.

    You can do it yourself by following these easy steps:

    1) Go grab a glass and fill it up with water half glass

    2) Then use this weight losing HACK

    so you'll be 1-2 lbs lighter as soon as tomorrow!

    ΑπάντησηΔιαγραφή