Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

STREET FOOD ME... ΑΜΑΡΑΝΤΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ

Ο Αλέξανδρος και η Νατάσα  (EcoGaia Farm), ο Θωμάς Λαμπρόπουλος (The Big Mouth),
ο Αντώνης Παπαδάκος και φίλοι μπροστά στο Παντοπωλείο.
Ήταν από τα όνειρα του Αντώνη Παπαδάκου ένα παντοπωλείο που θα συγκέντρωνε στα ράφια του και τις προθήκες του τα πιο εκλεκτά προϊόντα που παράγει ο νομός Καρδίτσας, η Θεσσαλία φυσικά και σε ένα βαθμό και η υπόλοιπη Ελλάδα. Ένα παντοπωλείο που ο παντοπώλης θα γνωρίζει ακριβώς τι διαθέτει και από πού προέρχεται αυτό και ο πελάτης θα έχει εμπιστοσύνη σε αυτόν και τα προϊόντα που επιλέγει και συστήνει σαν να είναι δικά του. Με λίγα λόγια, ο Αντώνης ανέλαβε να γνωρίσει στους Καρδιτσιώτες αλλά και στους επισκέπτες της Καρδίτσας τα εξαιρετικά προϊόντα του και τούτο το πέτυχε αναζητώντας, ανακαλύπτοντας και διατηρώντας καλές σχέσεις με τους παραγωγούς τους οποίους στην ουσία εκπροσωπεί στο Παντοπωλείο με τον ωραίο τίτλο «Αμάραντες γεύσεις».








Στην αρχή το Παντοπωλείο λειτούργησε στην κεντρική αγορά της Καρδίτσας αλλά για καλύτερη εξυπηρέτηση της πελατείας του αλλά και για τους επισκέπτες της Καρδίτσας μεταφέρθηκε στην οδό Δ. Τερτίπη 12, στον μεγάλο πεζόδρομο που ενώνει τις πλατείες της πόλης και καθιερώθηκε σαν σημείο αναφοράς στο κέντρο της Καρδίτσας.  Ο Αντώνης δεν στέκεται όμως εκεί, προσπαθεί διαρκώς να βελτιώσει την ποιότητα των προϊόντων του Παντοπωλείου, να φέρει καινούργια και να τα προβάλλει. Σε αυτό το κλίμα έγινε το Σάββατο που μας πέρασε μπροστά από το Παντοπωλείο η πρώτη παρουσίαση street food με βεγκάν προϊόντα με τη συνεργασία της EcoGaia Farm, του σεφ Θωμά Λαμπρόπουλου (The Big Mouth vegan street food), της θεσσαλικής ζυθοποίας «Στίλβη» και της επιχείρησης Φρέσκες Σαλάτες Χατζής» και τιμήθηκε από πολύ κόσμο.







Ο καιρός στάθηκε σύμμαχος στη μικρή αυτή γιορτή street food  με βέγκαν προϊόντα και ο κόσμος που ήρθε να γνωρίσει, να δοκιμάσει και φυσικά και να αγοράσει προϊόντα ήταν πολύς και διαφόρων ηλικιών. Οι μεγαλύτεροι στα χρόνια οι οποίοι είχαν προλάβει διατροφή με πολύ περισσότερα όσπρια και λαχανικά εντυπωσιάστηκαν από τα προϊόντα EcoGaia Farm και φυσικά με τον τρόπο που τα μαγείρευε ο Θωμάς Λαμπρόπουλος. Οι νεώτεροι, οι οποίοι γνωρίζουν και περισσότερα για τα vegan προϊόντα και ενημερώνονται για τις νέες διατροφικές συνήθειες ενθουσιάστηκαν από τις γεύσεις. Όλοι δε έδειξαν ενδιαφέρον για τα προϊόντα της EcoGaia Farm και δεν έπαψαν στιγμή να ρωτάνε τον Αλέξανδρο και τη Νατάσα για το ένα και το άλλο και να μαζεύουν πληροφορίες. Ο κόσμος που απόλαυσε τις προτάσεις του σεφ Θωμά Λαμπρόπουλου, τις συνόδευσε με την εξαιρετική μπύρα «Στίλβη» που παράγεται στην Καρδίτσα και την οποία σας συστήνω ανεπιφύλακτα να την γευτείτε όπου τη βρείτε. Με την γεύση της επιτυχίας αυτής της γιορτής, ο Αντώνης υποσχέθηκε ότι σύντομα ακολουθήσουν και άλλες εκδηλώσεις με άλλες κατηγορίες παραγωγών και άλλα προϊόντα.




- Το «The Big Mouthvegan street food» είναι το πρώτο αποκλειστικά χορτοφαγικό εστιατόριο στη Θεσσαλία και λειτουργεί στην οδό Καζαμπάκα 1, τηλ. 2441025544.




- Η ΕcoGaia Farm είναι μια ομάδα παραγωγών από το Λογγίτσι Τρικάλων που με προϊόντα από δικές τους καλλιέργειες χωρίς φυτοφάρμακα και λιπάσματα  παράγουν μια σειρά προϊόντων, όπως ζυμαρικά από όσπρια, άλευρα φακής και ρεβυθιού, φάλαφελ, τηγανίτα φακής, ομελέτα και μπισκότα ρεβυθιού, μαρμελάδες, τουρσιά, σάλτσες και πολλά άλλα. (www.ecogaia.farm).

Δοκιμάζουμε με τον Σπύρο Μπουντούρη τις εξαιρετικές μπύρες "Στίλβη"
- Η μπύρα «Στίλβη» παράγεται από την «Ζυθοποιία Θεσσαλίας» στην Καρδίτσα και κυκλοφορεί σε όλη την Ελλάδα. (Τσιφλικάκι 3, Καρδίτσα. Τηλ. 2441077601 & 6936843366.  www.stilvibeer.gr).




- Τα λαχανικά που γίνονται οι «Έτοιμες Σαλάτες Χατζής» καλλιεργούνται στην Καρδίτσα και διατίθενται κομμένα και πλυμένα. (4ο χιλ. Π.Ο. Καρδίτσας – Τρικάλλων, τηλ. 2441042249).



Παντοπωλείον «Αμάραντες γεύσεις», Τερτίπη 12, Καρδίτσα. Τηλ.: 2441020991.
Εmail: amarantesgefseis@yahoo.gr. Ε-shop:www.amarantesgefseis.gr

ΑΘΗΝΑ, 20022020


Περισσότερες φωτογραφίες στο https://www.facebook.com/ilias.p.ii/media_set?set=a.10216682306317765&type=3

1 σχόλιο:

  1. Ο Αντώνης Παπαδάκος πιστεύει ότι η δύναμη της Καρδίτσας είναι τα προϊόντα της και γι’ αυτά έφτιαξε και λειτουργεί το Παντοπωλείο «Αμάραντες Γεύσεις» στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης. Εκεί, μέσα μέσα από τους τρόπους που θέλει να προβάλλει, έχει αρχίσει και διοργανώνει ειδικές εκδηλώσεις που προκαλούν τους συμπατριώτες του και τους επισκέπτες της πόλης να δοκιμάσουν νέες γεύσεις που δεν απέχουν πολύ από την παράδοση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή