Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022

ΟΣΑ ΦΕΡΝΕΙ Η ΩΡΑ ΔΕΝ ΤΑ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ

 


Μεσημέρι και έλιωνε ο κόσμος στα Σεπόλια. Με την τέντα κατεβασμένη ως τα κάγκελα του μπαλκονιού να κόβει τον αέρα που πυρώνεται από τα κτίρια και την άσφαλτο, ο θόρυβος που ήρθε ξαφνικά έμοιαζε σαν να έπεσε κάποιο βαρύ αντικείμενο από ψηλά στο δρόμο. Δεν πρόλαβε να σβήσει κι όλα τα μπαλκόνια γέμισαν κόσμο που είδε με τρόμο μια τσιμεντένια κολώνα του ηλεκτρικού (η ΔΕΔΗΕ τις έχει χρεωμένες αυτές) να έχει σωριαστεί κάθετα από την οδό Δράμας προς τον μικρό δρόμο που λέγεται Τμώλου και εκτός του ότι έκοψε την κυκλοφορία άφησε και πολλά σπίτια χωρίς ρεύμα. Την μόνη δε ζημιά που έκανε με το πέσιμό της ήταν τα πίσω τζάμια ενός αυτοκινήτου που ήταν από κάτω της.

Ο τρόμος έφερε αμέσως στο στόμα όλων το ερώτημα και την διαπίστωση ότι ευτυχώς δεν περνούσε κανένας τη στιγμή που έπεσε η κολώνα από κάτω. Ούτε πεζός αλλά ούτε και αυτοκίνητο. Επειδή δε η οδός Δράμας έχει αρκετή κυκλοφορία, τούτο θεωρήθηκε θαύμα! Ειδοποιήθηκε αμέσως η ΔΕΔΗΕ, η Αστυνομία, ο Δήμος, η Πυροβεστική και πολύ σύντομα ήρθαν τα ειδικά για τέτοιες περιπτώσεις συνεργεία να αποκαταστήσουν τις ζημιές.


Αμέσως ακολούθησε το άλλο ερώτημα. Πώς έπεσε η κολώνα; Δεν χρειάζονταν πολλά για να απαντηθεί. Όλοι οι γείτονες συμμετείχαμε στην αυτοψία. Σε ένα παρατημένο οικόπεδο πιο κάτω, στη γωνία των οδών Τμώλου και Μέτρων είναι φυτρωμένες δυο τεράστιες βρωμοκαρυδιές. Από τη μία, εξαιτίας του αέρα φαίνεται ξεκόλλησε ένα μεγάλο κλαρί, έπεσε πάνω στα καλώδια που εφάπτονται σχεδόν των κτιρίων και από το βάρος λύγισε η κολώνα και σωριάστηκε στο δρόμο. Είχαν πει έλεγαν οι γείτονες να έρθουν να κλαδέψουν τις βρωμοκαρυδιές αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ και να τώρα το αποτέλεσμα. Γύρω απ’ αυτό ειπώθηκαν πολλά από τους γείτονες οι οποίοι σε κάθε συνεργείο έθεταν αυτό το ερώτημα. Γιατί δεν τις κλάδεψαν και έπαιρναν αόριστες απαντήσεις. Το γεγονός όμως ότι δεν υπήρξε κανένα θύμα, ούτε και μεγάλες ζημιές επισκίασε όλα τις κουβέντες και έμειναν να κοιτάζουν το συνεργείο να μεταφέρει την πεσμένη κολώνα και να φυτεύει στη θέση της μια άλλη και να εξετάζει παράλληλα την αντοχή του δικτύου στις υπόλοιπες κολώνες.


Το γεγονός το οποίο υπήρξε η αφορμή να βγούμε όλοι στα μπαλκόνια και κατόπιν στο δρόμο και κατά συνέπεια, να γνωριστούμε και μεταξύ μας (εγώ περισσότερο γιατί είμαι και καινούργιος στη γειτονιά) συζητήθηκε και σήμερα παντού και φαντάζομαι πως θα συζητιέται για πολύ καιρό καιρό. Όχι όσο για την ολιγόωρη διακοπή τους ρεύματος αλλά για το θαύμα που δεν υπήρξε κανένα θύμα. Ο Άγιος Αιμιλιανός που είναι στην κορφή του λόφου Σκουζέ μας προστάτευσε, έλεγαν, και του έταξαν κεριά και λαμπάδες…    

ΑΘΗΝΑ, 06072022

1 σχόλιο:

  1. Πως έπεσε μια κολώνα της ΔΕΔΗΕ στα Σεπόλια και πως από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα… Σήμερα στη NEXTDEAL

    ΑπάντησηΔιαγραφή