Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022

ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ…

 


Έπεσα από τα σύννεφα προχθές στη Λάρισα όταν με τον Πρόεδρο Βασίλη Χατζηϊακώβου καθίσαμε σε ένα καφενείο κάποιας πλατείας (πολλές πλατείες αυτή η πόλη και δεν είχαμε και gps) να πιούμε καφέ και τολμήσαμε να παραγγείλουμε φραπέ! Δεν φτιάχνουμε, μας είπε ορθά – κοφτά το γκαρσόνι κοιτώντας μας σαν φαινόμενα που ήρθαμε από το παρελθόν. Μας πληροφόρησε επίσης ότι ούτε και σε άλλα μαγαζιά θα βρούμε φραπέ. Τον πιστέψαμε και να μην χαλάσουμε την καρδιά μας, ήμασταν και σε ξένο τόπο, παραγγείλαμε και αυτό που μας ήρθε ήταν σκέτο νερόπλυμα. Το συζητήσαμε και καταλήξαμε πως οι εταιρείες καφέ έχουν επιβάλλει διάφορα δικά τους προϊόντα που αμφιβάλλω αν περιέχουν καφέ και είναι διάφορα χημικά παρασκευάσματα που έχουν μυρωδιά καφέ.

 Το ίδιο συνάντησα και χθες σε δυο καφενεία μάλιστα της πέριξ της οδού Αθηνάς που στην παραγγελία φραπέ μόνο που δεν μου ζήτησαν πιστοποιητικά ελευθέρας διακίνησης. Φυσικά και δεν τους έκανα τη χάρη να κάτσω κι έφυγα με κατεύθυνση το γνωστό καφενείο Chartreuse Caféteria-Bar που συχνάζουμε στην γωνία Μαυροκορδάτου και του προαυλίου της εκκλησίας της Ζωοδόχου Πηγής. Εκεί πριν πιάσαμε κουβέντα παραγγείλαμε φραπέ (καλοχτυπημένο, γλυκό με δυο παγάκια) και η απάντηση της Ιψιπύλης μας έλυσε όλες τις απορίες…

 -     Ακόμα στο ΠΑΣΟΚ είστε εσείς; Μας είπε κοιτώντας μας με τρυφερότητα και καταλάβαμε πως όσο και να λέμε πως είμαστε άνθρωποι της πιάτσας, κάποια πράγματα μας έχουν ξεπεράσει. Πάντως η παρατήρηση ότι ζούμε ακόμη στα χρόνια του ΠΑΣΟΚ καθόλου δεν μας πτόησε, αντιθέτως μας βοήθησε πολύ στην κουβέντα που ακολούθησε για πράγματα και καταστάσεις που ζήσαμε και πολλοί έχουν ξεχάσει. Όσο για τον καφέ, εμείς θα επιμένουμε στον φραπέ και αφήνουμε τους άλλους να απολαμβάνουν τα άθλια παρασκευάσματα που μοιάζουν με καφέ..

ΑΑΘΗΝΑ, 22072022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου