Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023

ΓΙΑ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥΣ

 

 Ημέρα των βουνών η χθεσινή και εκατοντάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν το απόγευμα συγκέντρωση στο Μοναστηράκι και πορεία προς το Σύνταγμα, με στόχο να υπενθυμίσουν στους συμπολίτες μας και κυρίως στο Κοινοβούλιο ότι η χώρα από άκρη σε άκρη βρίσκεται σε κίνδυνο και ήρθε η ώρα να δούμε τα πράγματα κατάματα.

 










 Η «πράσινη» λεγόμενη προσχηματικά ανάπτυξη διαλύει το σώμα της Ελλάδας, παραδίδει τεράστιες εκτάσεις γης σε αλλότρια και ύποπτα συμφέροντα, υποβαθμίζει περιοχές μοναδικού και ιστορικού κάλλους, ταπεινώνει τις κορυφές των μοναδικών βουνών μας με φαραωνικά έργα και φράζει τους ποταμούς αδιαφορώντας παντελώς για τις συνέπειες που θα υποστούν οι τοπικές κοινωνίες - όσες έχουν απομείνει μετά από αυτή την πρωτοφανή επίθεση των κερδοσκόπων εναντίον της ίδιας της χώρας.

 






Τα βουνά είναι η κορυφή του ζητήματος και η σωτηρία τους μπήκε στην πρωτοπορία εξαιτίας της ασυδοσίας του επενδυτικού συμπλέγματος ντόπιων και ξένων συμφερόντων για την ανάπτυξη αιολικών πάρκων, ήτοι ανεμογεννητριών καθώς και μικρών και μεγάλων υδροηλεκτρικών φραγμάτων προς παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Η υπόθεση, εξαιτίας της παθητικής, να μη πω αυτή τη στιγμή άλλο, στάσης των πολιτικών όλων δυστυχώς των παρατάξεων δεν προοιωνίζει τίποτα καλό.

 





Από την άλλη, οι αγώνες ενός μεγάλου αριθμού συμπολιτών μας έχει κατορθώσει να αποτρέψει βιομηχανικές εγκαταστάσεις σε πολλά βουνά και συνεχίζει μέχρι να σταματήσει αυτό το αίσχος αλλά η Πολιτεία, με διάφορα νομικά τεχνάσματα και με την συνεπικουρία αδίστακτων μηχανισμών καθώς και των ανυπόληπτων ΜΜΕ κατορθώνει να βρίσκει καινούργιους τρόπους να παρακάμπτει το δίκαιο της Φύσης και υποσκάπτει την συνέχεια του κόσμου.

 









Γι’ αυτό και η πορεία στην οποία συμμετείχαν οργανώσεις και ομάδες απ’ όλη την Ελλάδα - χαρακτηριστικό ήταν ότι πολλοί κρατούσαν πλακάτ με τα ονόματα των βουνών και ήταν σαν να έδιναν το παρόν τους αυτά στους δρόμους της Αθήνας. Φυσικά και καμαρώνουμε γι’ αυτό όσοι αγωνιζόμαστε για την σωτηρία των Αγράφων, το πανό ήταν στην κεφαλή της πορείας. Αγώνας που θα συνεχίσουμε μέχρι να αφεθούν τα Άγραφα και όλα τα βουνά όπως τα έφερε μέχρι τις ημέρες μας η Ιστορία…

 






















ΥΓ. Το φωτορεπορτάζ (πρώτο μετά από χρόνια απομάκρυνσης από τα κοινά της πόλης) έχει ως στόχο να καταδείξει τον τρόπο που πολίτες απ’ όλη την Ελλάδα ενώθηκαν προς σε ένα σκοπό και την ανάγκη να υποστηριχθούν οι κινήσεις και οι πρωτοβουλίες τους. Πράγμα που μέσω αυτής της σελίδας καθώς και από το actimon.blogspot. com θα υποστηριχθεί με κάθε τρόπο. Ελάτε μαζί μας να σώσουμε τα βουνά και τα νησιά μας.  

 

ΑΘΗΝΑ, 12122023 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου