Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ


Καλημέρα σας και καλή δύναμη να έχουμε όλοι να προχωράμε μπροστά παρ’ όλες τις αντιξοότητες που συναντούμε στο δρόμο ή τα εμπόδια που μας δημιουργούν κάποιοι που τάχα νοιάζονται για μας ή θέλουν να πιστεύουν πως έχουν το αλάθητο ή το δικαίωμα έστω να παίζουν με την τύχη ενός λαού και ταυτίζουν τα συμφέροντά τους με το μέλλον του.

Με δύναμη πορεύτηκαν αιώνες οι άνθρωποι στο Αιγαίο και ένας από τους τρόπους που είχαν να ξεπεράσουν τις όποιες δύσκολες καταστάσεις προέκυπταν ήταν η γιορτή, δηλαδή το πανηγύρι όπου η κοινότητα ξεκινούσε από μια νέα αφετηρία για τον αγώνα της ζωής.

Τέλος πάντων, θα έχουμε πολύ καιρό μπροστά μας να μιλάμε γι’ αυτά που ζήσαμε με τους πολιτικούς μας τον τελευταίο καιρό και αυτά που θα μας προκύψουν από εδώ και πέρα.

Σήμερα είναι η μεγάλη μέρα για τον Γιώργο Πίττα που παρουσιάζει το μεγάλο βιβλίο του «Πανηγύρια στο Αιγαίο», στις 20.30 στο Βυζαντινό Μουσείο και ο οποίος μας καλεί σε μια γιορτή με λόγο, εικόνες και μουσική από το μοναδικό στον κόσμο αρχιπέλαγος, Αιγαίο.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Λάμπρος Λιάβας, εθνομουσικολόγος, Μιράντα Τερζοπούλου, λαογράφος – εθνολόγος, Μπήλιω Τσουκαλά, δημοσιογράφος κι εγώ που θα παρουσιάσω στοιχεία από τον κοινό δρόμο με το συγγραφέα στα νησιά του Αιγαίου. Στο μουσικό μέρος της εκδήλωσης συμμετέχουν, ο Νίκος Οικονομίδης και τσαμπουνιέρηδες από τη Μύκονο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου