Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

ΟΙ ΒΟΥΚΑΜΒΙΛΙΕΣ ΤΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑΣΔεν χρειάζεται να γυρίσουμε σήμερα προς τα πίσω τις σελίδες του ημερολογίου για να ξυπνήσουμε σε μια καλοκαιριάτικη μέρα, άντε και λίγο φθινοπωρινή με ανθισμένες βουκαμβίλιες σκαρφαλωμένες πάνω στην κληματαριά και γλάστρες με βασιλικούς στην κορύφωση της βλαστικής περιόδου.

Αρκεί μια βόλτα στον κεντρικό δρόμο της Λαγκάδας (προχθεσινή φωτογραφία) να νιώσουμε μια στιγμή πως δεν περπάτησε καθόλου ο χρόνος – μόνο το βοριαδάκι θα μας δώσει να καταλάβουμε πως ήδη τελειώνει ο Νοέμβρης και όπου να’ ναι έρχονται τα Χριστούγεννα και πιθανόν, δεν θα χρειαστεί στολισμό η ωραία ταβέρνα του Λουδάρου.

Το ίδιο πάνω κάτω πρέπει να πω πως είναι οι περισσότερες αυλές και δρόμοι στη Λαγκάδα αυτές τις ημέρες και τούτο δεν είναι καθόλου παράξενο και σίγουρα οφείλεται στην φροντίδα που έχουν από τις νοικοκυρές του ωραίου αυτού χωριού της Αιγιάλης. Και είναι επίσης όμορφα να περπατάει κανείς στους δρόμους της που μετά το δυνατό αέρα σκεπάζονται από ελαφρό στρώμα λουλουδιών που έχουν πέσει από τα κλαδιά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου