Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

ΕΝ ΩΡΑΙΟ ΕΝ ΠΛΩ ΓΛΕΝΤΙ…



Το συνηθίζουν οι εργαζόμενοι στις μεταφορές της Νάξου, κάθε Παρασκευή που γυρίζουν στο νησί τους να κάνουν ένα ωραίο γλέντι με όργανα, κρασί και δικούς τους μεζέδες σε μια γωνιά της αίθουσα που λειτουργεί το ταχυφαγείον Goodies. Αυτό το ξέρουν πολύ καλά και πολλοί από τους νησιώτες που ταξιδεύουν αυτή την ημέρα και έτσι πυκνώνει η παρέα και περνάνε καλά όλοι και καλύτερα απ’ όλους βέβαια οι τουρίστες που τους φωτογραφίζουν.


Δεν γράφω λεπτομέρειες αυτή τη στιγμή για την ωραία παρέα που δίνει ένα ιδιαίτερο αιγιοπελαγίτικο χρώμα στο μεγάλο πλοίο για να συλλέξω και περισσότερα στοιχεία αλλά δεν μπορώ να μη σχολιάσω την έκτακτη συμμετοχή απόψε στην παρέα των Ναξιωτών, του δεξιοτέχνη στην τσαμπούνα Ηλιανού Κωττάκη και της γυναίκας του Νίκης στο τουμπί. Μια συμμετοχή που χάρηκαν όλοι και έδωσε μια αίσθηση μικρού πανηγυριού σαν αυτά που γράφει ο συνοδοιπόρος Γιώργος Πίττας περιπλανώμενος στα νησιά του Αιγαίου.

Τις Παρασκευές λοιπόν όσοι ταξιδεύουν με το Blue Star Naxos προς τις Κυκλάδες, να ξέρουν πως άμα ακούσουν όργανα και γλέντι στο πλοίο είναι οι Ναξιώτες που διασκεδάζουν μετά από μια σκληρή εβδομάδα δουλειάς και στο τραπέζι τους είναι όλοι ευπρόσδεκτοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου