Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Ο ΜΑΚΗΣ ΒΑΖΕΙ «ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΝΤΙΒΑΝΙ»…



Τον συνάδελφο Μάκη Ανδρονόπουλο τον γνωρίζω από τις αρχές της δεκαετίας του ’80 και δουλέψαμε μάλιστα μαζί στην εφημερίδα «Κέρδος». Στα κατοπινά χρόνια οι δρόμοι μας χώρισαν αλλά πάντα μας συνέδεε μια καλή φιλία και όταν συναντιόμασταν ανοίγαμε ωραίες συζητήσεις για πράγματα της δουλειάς αλλά και για ευρύτερα θέματα, τα οποία όπως ήξερα ο Μάκης τα προσέγγιζε με τον δικό του τρόπο και ετοίμαζε ένα βιβλίο.

Μετά από τόσα χρόνια, φίλοι πολλοί απόψε συγκεντρωθήκαμε στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ να ευχηθούμε καλοτάξιδο το βιβλίο του Μάκη «Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΝΤΙΒΑΝΙ» (Εκδόσεις Αλεξάνδρεια) και χαρήκαμε την ωραία εκδήλωση στην οποία μίλησαν οι καθηγητές Κοινωνικής Ψυχολογίας Θάλεια Δραγώνα, Σύγχρονης Ιστορίας Αντώνης Λιάκος, ο συνταγματολόγος Κώστας Μποτόπουλος και η κριτικός λογοτεχνίας Κατερίνα Σχινά.

Το ωραίο βιβλίο του Μάκη το έχω διαβάσει από το καλοκαίρι και σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Θα σας βοηθήσει και σας να δείτε τα πράγματα της τελευταίας δεκαετίας της Ελλάδας με ένα διαφορετικό μάτι και να βγάλετε συμπεράσματα για πολλά απ’ όσο έγιναν, γίνονται και άλλα που μέλει να δούμε στα μάτια μας τα χρόνια που έρχονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου