Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

ΠΩΣ ΠΙΑΣΤΗΚΕ ΕΝΑ ΓΟΝΕΜΕΝΟ ΜΕΛΙΣΙ


Είχαμε πάει προχθές με τον φίλο από τα μαθητικά χρόνια, Κώστα Κόκκινο, στο μικρό ιχθυοτροφείο του, στα Κοκκινεϊκα, εκεί όπου κάποτε υπήρχε μύλος και κάποιος τον πήρε τηλέφωνο πως ένα μελίσσι από αυτά που ήταν δίπλα στο δρόμο «γόνεψε» και είχε κρεμαστεί σε μια τσαπουρνιά όχι μακριά από το σημείο που ήταν και τα άλλα.


Ο Κώστας που έχει την εμπειρία από τέτοια πράγματα, φόρεσε την ειδική στολή για να αποφύγει τα τσιμπήματα, πήρε το καπνιστήρι και μια άδεια κυψέλη και άρχισε το έργο το οποίο στην περίπτωση δεν ήταν και πολύ δύσκολο, γιατί έτσι που ήταν κρεμασμένο και στο ύψος του, μόλις το κάπνισε λιγάκι και κούνησε το κλαρί, ο κύριος όγκος του σμήνους έπεσε μέσα στην κυψέλη και σε πέντε λεπτά όλες οι μέλισσες βρήκαν τη θέση τους.

Ήταν μια στιγμή που χρόνια περίμενα να δω και να φωτογραφίσω ένα τέτοιο θέμα και ένοιωσα πολύ τυχερός που συνέβη αυτό χθες στη Σπινάσα. Για να βγει όμως καλύτερο και να σας αρέσει κι εσάς, θα ζητήσω λίγο χρόνο να το δουλέψω καλύτερα για να μη χαθεί όπως θα συνέβαινε και με το σμήνος αν ο Κώστας δεν ήξερε πώς να το μαζέψει…

ΝΕΡΑΙΔΑ, 10052012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου