Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΚΑΛΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΡΜΟΥ


 
Δεν ήταν όπως τα περασμένα χρόνια χθες στην Ερμού, στις γωνιές με τους μικρούς δρόμους και μπροστά από τα κλειστά καταστήματα πολλές ομάδες μουσικών να παίζουν διάφορα με τα όργανά τους ή να τραγουδάνε εορταστικά τραγούδια της Ελλάδας ή της αλλοδαπής. Φαίνεται πως η κρίση στις τσέπες των ανθρώπων και η κακή διάθεση που φέρνουν οι οικονομικές δυσκολίες αποθάρρυναν πολλούς από τους επαγγελματίες του είδους να βγουν για μεροκάματο κι έτσι η κίνηση γινόταν χωρίς μουσική υπόκρουση.
Τη διαφορά έκαναν όπως πάντα μια ομάδα νεαρών που κάθε μεσημέρι και ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα καταλαμβάνουν την πλατεία Μοναστηρακίου και χορεύουν με ακροβατικές κινήσεις και μαζέυουν κέρματα σε ένα καπέλο. Η ομάδα όμως που κίνησε περισσότερο το ενδιαφέρον των περαστικών από την Ερμού ήταν εκείνη των «Πολιτιστικών Ομάδων της Φοιτητικής Εστίας του Πανεπιστημίου Αθηνών» που έπαιζαν μπροστά από την Καπνικαρέα κάλαντα και άλλα ελληνικά εορταστικά τραγούδια των ημερών και έκαναν τον κόσμο να σταματήσει μπροστά τους και να τους απολαμβάνει για αρκετή ώρα.

Είναι η δεύτερη χρονιά που βγαίνουν στο εμπορικό κέντρο τις εορταστικές ημέρες να τραγουδήσουν, μας είπε ο Γιούρι που συντόνιζε την ομάδα, και τους αρέσει να βλέπουν τον κόσμο να τους χαίρεται ενώ παράλληλα πιστεύουν πως με αυτό τον τροπο συμβάλλουν στη διατήρηση και προβολή της ελληνικής παράδοσης σε ένα κλίμα που όλο και περισσότερο τείνει να καλυφθεί από ξένους ήχους και φυσικά συνήθειες της αγοράς που δεν ταιριάζουν με το ύφος τουλάχιστον της πόλης και των ανθρώπων της που τη ζουν καθημερινά…
ΑΘΗΝΑ, 16122013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου