Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

H ΑΠΟΨΙΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΣΤΗΝ ΣΤΑΔΙΟΥ



Δεν είχαν μόνο ένα άγιο, αλλά πολλούς οι διερχόμενοι πριν από λίγη ώρα από την οδό Σταδίου όταν από τον πολύ δυνατό αέρα, μια μεγάλη πιπεριά απ’ αυτός που βρίσκονται κάτω από το υπουργείο Εσωτερικών, απένατι ακριβώς από την ALFA BANK, ξεριζώθηκε και έπεσε στο δρόμο αλλά ευτυχώς, τα καλώδια του τρόλει που αποδείχθηκαν αρκετά ανθεκτικά καθώς και λίγο τα κάγκελα του Αβραμόπουλου εμπόδισαν το μεγάλο δέντρο να πέσει στο δρόμο και να έχουμε καταστραμένα αυτοκίνητα και θύματα οδηγούς και περαστικούς. Σημειώνουμε ως μισή ώρα πριν, στο σημείο αυτό ήταν συγκεντρωμένοι για να διαμσρτηρηθούν δυο - τρεις εκατοντάδες άτομα με αναπηρίες και τη στιγμή που έπεσε το δέντρο είχαν προχωρήσει σε πορεία προς την πλατεία Συντάγματος. Η κυκλοφορία στη Σταδίου διακόπηκε για μια ώρα περίπου μέχρι να τεμαχίσουν τον κορμό και να πάρουν τα κλαδιά. 


Ποιος το περίμενε, η μεγάλη πιπεριά, η μεγαλύτερη απ’όλες που είναι φυτεμένες στην Σταδίου και αποτελούσαν τάχα κομμάτια μιας δεντροστοιχίας που την είχαν διαλύσει με τις κατά καιρούς κατασκευές και ανακατασκευές των πεζοδρομίων, να πέσει,εξαιτίας του δυνατού αέρα, μέρα μεσημέρι στο δρόμο χωρίς ευτυχώς να έχουμε ζημιές και τραυματίες. Έτσι δημιουργήθηκε για λίγη ώρα στην άδεια από κίνηση οδό στην οποία τα περισσότερα καταστήματα  έχουν κατεβάσει ρολά λόγω της κρίσης, μια ειδυλλιακή εικόνα υλοτομίας.


Άνδρες της πυροσβεστικής που έφτασαν πρώτοι στο σημείο που έπεσε το δέντρο, πήραν τα αλυσοπρίονα και άρχισαν να κλαρίζουν σαν έμπειροι υλοτόμοι τα ψηλά σημεία του κορμού που κείτονταν άψυχο στο δρόμο και κατόπιν ήρθαν οι υπάλληλοι του Δήμου Αθηναίων και ανέλαβαν να λιανίσουν τον μεγάλο κορμό σε κούτσουρα. Μια στιγμή μάλιστα μέτρησα πάνω από τέσσερα αλυσορπίονα, κάποια πριόνια χειρός και σίγουρα θα είχαν μέσα στα αυτοκίνητα και κάποια τσεκούρια αλλά δεν τα είχαν βάλει στη δουλειά. Ήταν σαν να ήμουν σε δάσος στα Άγραφα που λιάνιζαν έλατο αλλά με τη διαφορά ότι από πουθενά δεν ακούγονταν πουλάκια και νερά να τρέχουν αλλά μόνο κόρνες εγλωβισμένων οδηγών στη Σταδίου και διάφορα άλλα απ’ αυτούς στα «γαλλικά» όπως λένε και οι πολιτικοί.



Ήταν τέτοια η σκηνή, που κάποιος ξένος, ο οποίος βέβαια θα είχε παρακολουθήσει σε κανένα πρωϊνάδικο τον ξυλοκαβγά για τη θέρμανση, θα νόμιζε πως οι Αθηναίοι, αρπαξαν ότι αλυσοπρίονα είχαν στα σπίτια και βγήκαν στους δρόμους της πόλης να κόψουν τα δέντρα να βγάλουν ξύλα για τα τζάκια και τις σόμπες που γέμισαν τα σπίτια τώρα που το πετρέλαιο είναι απλησίαστο.Όπως έκαναν δηλαδή και οι Αλβανοί, τον πρώτο χειμώνα μετά την πτώση του καθεστώτος  του Χόντζα που δεν άφησαν δεντράκι για δεντράκι στους δρόμους τους σαν να ξεθύμαιναν πάνω σε αυτά για τόσα χρόνια πραγματικής δουλείας.

ΑΘΗΝΑ, 03122013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου