Με τον Χρήστο Πεσλή κάνουμε σχέδια για την εξόρμηση
το
επόμενο καλοκαίρι στ' Άγραφα για να μαζέψουμε τσάι.
|
Εξυπακούεται ότι το καλύτερο τσάι βουνού είναι αυτό που βγαίνει στ’ Άγραφα
και το Βελούχι και το μάζεμά του απαιτεί ιδιαίτερες αντοχές και γνώση (και
σεβασμό) του βουνού γιατί φυτρώνει στα πιο απρόσιτα και δύσβατα μέρη. Γι’ αυτό
και είναι λίγοι εκείνοι που διαθέτουν τέτοιο τσάι και ένα απ’ αυτούς είναι
βεβαίως ο Χρήστος Πεσλής από το Μάραθο των Αγράφων. Ο Χρήστος ανέβηκε φέτος
στον Κοκοτό και στου Προσηλιάκου και μάζεψε τον αθέρα του τσαγιού και απ’ αυτό
έφερε προχθές στο παζάρι της Σωτήρας, στην Ανατολική Φραγκίστα Ευρυτανίας να
πουλήσει μαζί με ωραίο κατσικίσιο τυρί που φτιάχνει ο ίδιος και μοσχοβολάει
Άγραφα. Χάρηκα πολύ που τον συνάντησα εκεί και με την ευκαιρία της συμφωνίας
που κλείσαμε του χρόνου να πάμε μαζί για τσάι στις κορυφές, βγάλαμε και μια
φωτογραφία για να μας χαρείτε… τ΄ αετόπουλα των Αγράφων.
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΦΡΑΓΚΙΣΤΑ, 20082016
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου